18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Semnele pentru care poti fi condamnat daca le faci pe strada in Europa. Ce inseamna aceste gesturi

Daca pana acum, gestul pe care un om surd il facea cand se referea la un evreu era un carlig in zona nasului, iar daca un chinez era reprezentat prin alungirea ochilor, astazi aceste gesturi sunt considerate inacceptabile in comunitatea oamenilor de sub 30 de ani din Marea Britanie, scrie Daily Mail.
Astfel, gesturile surzilor atunci cand se refera la un chinez, evreu sau homosexual trebuie sa se modifice pentru a deveni „corecte”, cum noteaza sursa citata, care prezinta si noul limbaj impus acestora.
Pentru gay, surzii vor trebui ca de acum incolo sa-si ciupeasca barbia de doua ori cu degetul mare si cel aratator, pentru chinezi mana se misca orizontal pe piept si vertical in jos, iar pentru evrei barbia trebuie stransa de doua ori cu mana.
„Ceea ce comunitatea celor care aud nu intelege de fapt este ca desi social vorbind semnele vechi sunt considerate jignitoare, acestea nu sunt realizate pentru a insulta pe cineva, ci sunt folosite pentru a reprezenta vizual un concept.”, a explicat profesorul Bencie Woll pentru Guardian.\
Sursa: ProTV

Alte articole