Array

Semne divine găsite în butuci la Sticlăria. Lemnul ar proveni din zona Pașcani

Semn dumnezeiesc sau doar apariție iniexplicabilă? Asta se întreabă sătenii din Sticlăria de câteva zile, după ce unul din oamenii din localitate a descoperit în miezul lemnului în timp ce despica o buturugă de stejar, 2 inițiale simbolice. În curtea omului s-au adunat oameni de seamă ai locului să vadă minunea, iar descoperitorul ei urmează să facă o troiță pentru a o face cunoscută tuturor.

De-a lungul anilor, oamenii au găsit multe simboluri considerate divine, înscrustate în inima lemnului. Un nou caz de acest gen este cel din Sticlăria, comuna Scobinți.
Sâmbătă după-amiază, Constantin Curecheriu, a descoperit în timp ce despica lemne, 2 litere înscripționate în miezul unui butuc. Este vorba de lemne de stejar ce provin, după spusele bărbatului din pădurile Pașcani-lor, mai exact din Vânători.
curecheriu constantin
Cetățeanul surprins de ce a găsit își dorește să afle dacă e vorba de un semn din partea lui Dumnezeu pentru că cele două litere par să aibă semnificație religioasă. În măduva lemnului apar încrustate 2 inițiale, I și N, care pot fi atribuite cu ușurință lui Iisus Hristos, numit și Iisus Nazarineanul.
minunesticlaria
Gospodarul cunoscut în comună și împrejurimi pentru că și-a transformat casa în muzeu, adunând obiecte încărcate de istorie și tradiție, dorește să facă o troiță la poartă și să pună la loc de cinste cele 2 bucăți de lemn, pentru a fi văzute și analizate de cei care sunt în măsură să facă astfel de cercetări, fiind convins că nu e vorba de o întâmplare, ci de un mesaj divin.
inscriptii in lemn
Preotul satului precizează că divinitatea lucrează prin semne și că astfel de situații dau de gîndit, așadar trebuie luate în considerare, iar oamenii au nevoie de credință pentru a le înțelege, dacă ele trasmit într-adevăr un mesaj din partea lui Dumnezeu.
preot ioan budai sticlaria
Credincioşii care cred că au în faţă o minune trebuie să meargă cu obiectul în cauză la duhovnic, așa cum spune învățătura de credință creștină, urmând ca preotul să analizeze apariţia şi apoi să o prezinte sinodului. Atunci când este vorba despre fenomene inexplicabile, ele sunt aduse la cunoştinţa oamenilor de ştiinţă care pot să se pronunţe asupra lor, iar dacă o minune este certificată, atunci ea este recunoscută de Biserică drept lucrarea Domnului şi credincioşii trebuie să-i mulţumească pentru ea. Pentru astfel de situații există și o slujbă specială.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...