More

  Semne divine găsite în butuci la Sticlăria. Lemnul ar proveni din zona Pașcani

  Array

  Semn dumnezeiesc sau doar apariție iniexplicabilă? Asta se întreabă sătenii din Sticlăria de câteva zile, după ce unul din oamenii din localitate a descoperit în miezul lemnului în timp ce despica o buturugă de stejar, 2 inițiale simbolice. În curtea omului s-au adunat oameni de seamă ai locului să vadă minunea, iar descoperitorul ei urmează să facă o troiță pentru a o face cunoscută tuturor.

  De-a lungul anilor, oamenii au găsit multe simboluri considerate divine, înscrustate în inima lemnului. Un nou caz de acest gen este cel din Sticlăria, comuna Scobinți.
  Sâmbătă după-amiază, Constantin Curecheriu, a descoperit în timp ce despica lemne, 2 litere înscripționate în miezul unui butuc. Este vorba de lemne de stejar ce provin, după spusele bărbatului din pădurile Pașcani-lor, mai exact din Vânători.
  curecheriu constantin
  Cetățeanul surprins de ce a găsit își dorește să afle dacă e vorba de un semn din partea lui Dumnezeu pentru că cele două litere par să aibă semnificație religioasă. În măduva lemnului apar încrustate 2 inițiale, I și N, care pot fi atribuite cu ușurință lui Iisus Hristos, numit și Iisus Nazarineanul.
  minunesticlaria
  Gospodarul cunoscut în comună și împrejurimi pentru că și-a transformat casa în muzeu, adunând obiecte încărcate de istorie și tradiție, dorește să facă o troiță la poartă și să pună la loc de cinste cele 2 bucăți de lemn, pentru a fi văzute și analizate de cei care sunt în măsură să facă astfel de cercetări, fiind convins că nu e vorba de o întâmplare, ci de un mesaj divin.
  inscriptii in lemn
  Preotul satului precizează că divinitatea lucrează prin semne și că astfel de situații dau de gîndit, așadar trebuie luate în considerare, iar oamenii au nevoie de credință pentru a le înțelege, dacă ele trasmit într-adevăr un mesaj din partea lui Dumnezeu.
  preot ioan budai sticlaria
  Credincioşii care cred că au în faţă o minune trebuie să meargă cu obiectul în cauză la duhovnic, așa cum spune învățătura de credință creștină, urmând ca preotul să analizeze apariţia şi apoi să o prezinte sinodului. Atunci când este vorba despre fenomene inexplicabile, ele sunt aduse la cunoştinţa oamenilor de ştiinţă care pot să se pronunţe asupra lor, iar dacă o minune este certificată, atunci ea este recunoscută de Biserică drept lucrarea Domnului şi credincioşii trebuie să-i mulţumească pentru ea. Pentru astfel de situații există și o slujbă specială.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet