21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Semnatura de la Pintilie dacă vrei sa schimbi geamul! Primarul sustine ca trebuie sa avizeze orice lucrare de amenajare sau reparatie

Declaratii surprinzatoare in ultima conferinta de presa organizata de Primaria Pascani. Edilul municipiului a spus ca cetateniii trebuie sa solicite administratiei locale un aviz pentru efectuarea lucrarilor de reparatii, chiar si pentru schimbarea unui geam. Marius Pintilie a mai adaugat ca Primaria trebuie sa autorizeze, nu doar constructiile ci si lucrarile simple cum ar fi de exemplu pentru schimbarea gardului, acoperisului sau tamplariei, ca sa nu fie amendati daca vor fi reclamati si ca la Pascani se obisnuieste ca cetatenii sa nu solicitate astfel de avize.
Informatii si documente privind avizarea reparatiilor usoare nu sunt inca disponibile pe site-ul Primariei. Edilul a spus ca ele pot fi obtinute de la Ghiseul Unic al institutiei.

 

Birocratie excesiva, in timpul digitalizarii. Legea il contrazice

Solicitarile primarului Marius Pintilie ridica cateva semne de intrebare.
Conform legii 50/ din 1991, actualizata, Primaria emite autorizatii pentru constructii si acorduri pentru bransamente la utilitati. Avizele nu sunt obligatorii, cel mult consultative, si pot fi eliberate doar la solicitarea beneficiarului. Mai mult, conform art 11 al legii, pot fi efectuate lucrari fara autorizatie de constructie sau demolare atunci cand nu este modificata structura de rezistenta sau aspectul arhitectural al constructiei, cum ar fi de exemplu: reparatii la garduri, la acoperisuri, reparatii sau inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara, reparatii de tencuieli si zugraveli, reparatii de fatade, trotuare, cai de acces si terase exteriaore, lucrarile de intretinere curenta sau periodica si cele de reabilitare energetica a avelopei sau acoperisului daca nu se schimba sistemul constructiv. Informatiile au fost confirmate de specialisti in domeniul constructiilor.
Solicitarea edilului, ca cetatenii sa vina la Primarie pentru a obtine un aviz pentru orice lucrari de reparati sau constructii, complica si mai mult relatia dintre contribuabili si administratia locala, din cauza birocratiei excesive. Primaria a implementat si are in derulare programe costisitoare de digitalizare a serviciilor publice, iar efectele par sa nu fie pe masura investitiilor.

Mentionam ca o societate detinuta de primarul pascanean a fost sanctionata pentru ca ocupat abuziv mai multe suprafete de teren din domeniul public, fara contract si fara plata, pe care au fost edificate contructii fara toate avizele si autorizatiile necesare. Problemele au fost constatate în două rapoarte oficiale iar Poliţia Locală l-a amendat pe Marius Pintilie de cinci ori. Amenzile au fost anulate in instanta pe motiv ca faptele au fost constatate tarziu, dar problemele au ramas nerezolvate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow