More

  Semnal de alarmă: Serviciul local de salubritate, din nou, în pericol de a fi blocat

  Array

  Serviciul păşcănean de salubritate ar putea să îşi întrerupă activitatea din nou. De acesta dată nu pentru neachitarea facturilor ci din cauza platformei pe care o foloseşte pentru încărcarea deşeurilor menajere transportate la Iaşi. Anul trecut societatea a primit o amendă record de 75.000 de lei exact din acelaşi motiv din partea Gărzii Naţionale de Mediu. Acum comisarii GNA au anunţat că vor veni din nou la Paşcani pentru a constata dacă operatorul local de salubritate s-a conformat măsurilor impuse în urma controlului.
  “De acesta data vom fi nevoiţi să închidem acesta rampa, să nu o mai folosim şi alte variante de încărcare nu avem. Cei de la Gardă de Mediu au cerut să fie amenajata o platformă specială cu racord la reţeaua de canalizare. O astfel de investiţie trebuie făcută de administraţia locală. Eu am atras atenţia asupra acestor probleme, dar nu au fost luate măsuri…” a spus pentru BIT TV, directorul Eduard Dumea.
  Menţionăm că în luna august 2016, în urma unei reclamaţii, inspectorii au constatat la faţa locului, ca gunoiul colectat este descărcat pe rampa CFR din Vatra, apoi încărcat în camioane pentru a fi transportat la groapa ecologică de la Tutora-Iasi. Descărcarea resturilor menajere, chiar şi pentru scurt timp ar fi ilegală, spun cei de la Mediu.
  Administratia locală aşteaptă să predea serviciul noilor operatori judeţeni care vor fi desemnaţi în urma unei licitaţii, în cadrul asociaţiei judeţene ADIS. După finalizarea investiţilor din fonduri europene gunoiul va fi transportat mai întâi la staţia de transfer de lângă Ruginoasa iar după selectarea lui la Iaşi. Până atunci trebuie amenajate câteva sute de platforme betonate pentru pubelele de gunoi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Drept la replică, Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani

  În vederea unei corecte informări a publicului postului dumneavoastră de radio şi televiziune referitor la articolul apărut în ediția online din 9 aprilie 2021...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet