-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Semnal de alarmă la Paşcani. Violenţa în creştere, autoritatea poliţiştilor locali în scădere – DOC

Fenomen îngrijorător la Paşcani. Poliţia Locală atrăgea atenţia că există o tendinţă de creştere a manifestărilor de violenţă verbală şi chiar fizică în rândul populaţiei pe fondul scăderii autorităţii poliţiştilor aflaţi în subordinea primarului. Informaţiile apar într-un raport de activitate înaintat spre dezbatere consilierilor locali, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

Din documentul semnat chiar de şeful serviciului, se înţelege că Poliţia Locală ar fi sabotată chiar de autorităţile locale. Comandantul Vasilică Avasiloaei susţine că reprezentanţii unor instituţii şi-au intensificat acţiunile de minimalizare a activităţii poliţiştilor plătiţi din bugetul local dar şi practicile unor salariaţi ai Primăriei de a încerca să genereze un curent de opinie negativ.

Şeful Poliţiei Locală Paşcani se plânge şi de faptul că serviciul din subordine primeşte sarcini de rezolvat care exced competentelor legale iar societatea civilă ar avea tendinţa de a da vina pe poliţiştii locali pentru fapte pe care ei nu le pot rezolva.

Creşterea actelor de violetă verbală şi fizică în rândul păşcănenilor se reflectă şi în statisticele cuprinse în acelasi raport. Anul trecut poliţiştii locali au aplicat 862 de contravenţii din care 720 sunt amenzi în valoare de aproape 170.000 lei iar restul avertismente. Aproape jumătate din amenzile date sunt pentru încălcarea normelor de convieţuire socială.

În momentul de faţă la Poliţia Locală Paşcani sunt angajate 28 de persoane din care doar 19 sunt poliţişti. Dintre ei doar 13 sunt în stradă că agenţi de ordine publică şi lucrează în schimburi.

Raport Activitate Politia Locala Pe 2017 by orizontul pascani on Scribd

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...