24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Semnal de alarmă la Pașcani. A crescut numărul infracțiunilor mai ales în rândul minorilor

fashiondays.ro
answear.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
creditfix.ro
credius.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Se întâmplă ceva la Pașcani. În ultimul an de zile au crescut numărul violurilor și infracțiunilor, mai ales în rândul minorilor. O spun procurorii de la Parchetul din Pașcani, în urma unui bilanț prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

Anul trecut 65 de cazuri de viol au ajuns în ancheta procurorilor de la Pașcani. Au fost soluționate 22 de dosare, restul fiind în curs de cercetare. De asemenea 111 tâlhării în formă simplă și calificată au fost comise pe raza de competență a Parchetului din Pașcani. Dintre acestea numai 41 au fost soluționate.

Cele mai multe cazuri înregistrate au fost de furt. Aproape 5.100 de dosare au ajuns în fața oamenilor legii, care de mai bine de jumătate de an lucrează cu organigrama completă. Adică 10 procurori dintre care doi stagiari, unul din Botoșani și unul din Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, la activitatea Parchetului a contribuit şi personalul auxiliar, cei 6 grefieri.

Față de anul 2014, în atenția procurorilor au ajuns și cazuri unde au fost trimiși în judecată minori, numărul lor fiind dublu în anul 2015. Aceștia au comis furturi, tâlhării și chiar violuri.

Volumul de muncă a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani va fi și mai mare în acest an. Cifrele arată că doar 9.850 de lucrări au fost soluționate din 17.178 de dosare.

De menționat că procurorii de la Pașcani oferă și audiențe, în fiecare joi, prin rotație, inclusiv prim procurorul. Anul trecut, 2015, 853 de persoane au stat de vorbă cu oamenii legii pentru anumikte clarificări în dosare.

În anul 2015 au fost tenative de omor și de evaziune fiscale însă acestea nu mai sunt de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Menționăm că Parchetul din Pașcani are în componență și orașul Târgu Frumos cu comunele arondate, pe lângă Municipiu și comunele.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI