18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Semnal de alarmă. Jumătate din populația unei comune suferă de boli cronice

Statistici îngrijorătoare la Scobinți. Mai mult de jumătate din populaţia comunei suferă de afecţiuni cronice. Situaţia a fost discutată în şedinţa consiliului local de săptămâna trecută când pe ordinea de zi s-a aflat un raport privind analiza stării de sănătate a cetăţenilor.

Discuţii intense în legislativul din Scobinți privind starea de sănătate a populaţiei. Într-un raport prezentat de cei doi medici de familie din comună se arată că din totalul de 5.837 persoane înscrise aproximativ 3.225 suferă de boli cronice. Informarea a ajuns în atenţia consilierilor locali în şedinţa ordinară de joi, 17 noiembrie.

Consilierii prezenţi la şedinţă au conştientizat gravitatea situaţiei şi speră ca cifrele să nu fie reale. Mai mult, aceştia au propus să se facă unele investiţii din bugetul local la cele două cabinete medicale astfel încât bolnavilor să le fie mai uşor să aştepte la medic. Este vorba de amplasarea unor bănci şi montarea unei surse de încălzire în sala de aşteptare.

Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei Scobinți se ridică la 7.458 locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior.

Menţionăm că în toamna acestui an s-au făcut lucrări la acoperişul şi faţada clădirii unde se află cabinetele medicale şi farmacia din comună. Investiţia a fost realizată din buget local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow