23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Semnal de alarma în Parlament privind traficul rutier

Semnal de alarma în Parlamentul României privind traficul rutier. O declarație politică a fost făcută de către deputatul PSD, Vasile Axinte, fostul viceprimar al Municipiului Pașcani. Aceasta poate fi citită în rândurile de jos:

„În ultima perioadă, pe şosele din regiunea Moldovei, au avut loc adevărate carnagii. Cele mai multe accidente rutiere se soldează cu pierderi de vieţi omeneşti sau vătămări corporale grave, în ciuda eforturilor Poliţiei Române de a preîntâmpina acest gen de evenimente violente.

Din păcate, viteza excesivă şi lipsa de experienţă la volan sunt principalele cauze care duc la acest gen de evenimente, care se tot repetă în ultima perioadă.

În ceea ce priveşte viteza excesivă, sunt din ce în ce mai multe păreri, potrivit cărora lipsa infrastructurii adecvate ar fi cauza determinantă a vitezei excesive, şoferii urmărind să compenseze prin viteză, lipsa unor drumuri adecvate care determină întârzieri mari în regim de viteză legală.

În ceea ce priveşte lipsa experienţei la volan, motivul ţine foarte mult de inconştienţa începătorilor sau a unor persoane de pe segmentul tânăr de vârstă, pentru care dictează teribilismul şi nu raţiunea.

Dar nimeni nu vorbeşte despre faptul că legislaţia românească îndeamnă la încălcarea legii, majoritatea conducătorilor auto fiind foarte atenţi la mesajele trimise celorlalţi conducători prin staţiile de autoturism, în loc să fie atenţi exclusiv doar la aspectele care ţin de drum şi la eventualele obstacole întâlnite în drum. Pentru aceşti conducători auto, poliţistul rutier este principalul obstacol, nu mâzga de pe carosabil, nu participantul la trafic care vine din sens opus, nu fenomenele meteo.

De asemenea, nimeni nu vorbeşte despre calitatea serviciilor prestate de şcolile de şoferi, calitatea procesului de învăţământ şi de calitatea practicii efectuate.

Cine răspunde în situaţia în care un începător, cu o experienţă de doar o lună de zile la volan, este autorul unui accident rutier soldat cu victime omeneşti, accident cauzat de efectuarea inabilă a unor manevre sau de lipsuri evidente în ceea ce priveşte capacitatea de a efectua manevre auto?

Cine răspunde de faptul că sunt şoferi cu afecţiuni medicale incompatibile cu activitatea de a conduce pe drumurile publice dar care, cu anumite atenţii, îşi cumpără practic dreptul de a reprezenta un pericol public, nu numai pentru terţi, ci şi pentru sine.

Aş dori ca această declaraţie politică să fie, în fapt, un act de sesizare pentru autorităţile competente, care să îşi dorească să găsească răspunsurile adecvate la întrebările noastre, deoarece, în caz contrar, drumurile noastre vor fi înţesate de cruci care să aducă aminte că, în zona respectivă nişte suflete s-au ridicat la cer, deoarece cei care trebuiau să îşi facă datoria au închis ochii.

Cu respect, Vasile Axinte, deputat PSD” 

De asemenea, cine vrea să fie la zi cu informații din Parlament sau a ceea ce face deputatul pășcănean, găsiți pe pe pagina de facebook – https://www.facebook.com/vasileaxintedeputat/ 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow