16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Semnal de alarmă în legătură cu reprezentanţii de scară. Un consilier cere sprijinul juriştilor

Semnal de alarmă în legătură cu reprezentanţii de scară şi şefii asociaţiilor de proprietari din Paşcani. Un consilier local a atras atenţia că urmează să apară probleme serioase cu locatarii de la blocuri din cauza celor care nu vor să îşi achite consumurile de apă, în contextul în care operatorul Apa Vital a început deja debranşările iar încasările de la populaţie se fac în urma unor înţelegeri “mai puţin ortodoxe”. Dezbaterile au avut loc în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi convocată special pentru clarificări privind plata redevenţei la apă şi canalizare.
Marius Pintilie a mai precizat că administratia locală ar trebui să intervină pentru a asigura asistenta juridică în astfel de cazuri, mai ales şefilor de asociaţii care sunt nevoiti să ceară intervenţia judecătorilor pentru recuperarea debitelor.
Menţionăm că în cele mai multe cazuri, la bloc serviciile de apă şi canalizare sunt încasate prin intermediul reprezentanţilor de scară, care figurează că singuri beneficiari. Ei au încheiat contractele de furnizare cu Apa Vital iar tot consumul de apă al locatarilor de pe scara este facturat pe numele lor. De regula tot ei asigura încasarea banilor de la populaţie şi achita facturile la apă iar beneficiarii direcţi primesc, în schimb, câte un bon fiscal.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow