-0.6 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Semnal de alarma din cauza excedentului bugetar. Primăria Pașcani are bani dar nu știe sa ii cheltuie 

 

Pascaniul risca sa nu primească fonduri guvernamentale pentru suplimentarea bugetului local, din cauza excedentului înregistrat după primele șase luni ale anului. Semnalul de alarma a fost tras de fostul primar, consilierul Dumitru Pantazi, in cadrul ședinței legislativului local de la sfârșitul lunii iulie.  Din execuția bugetară prezentata de edil, reiese ca municipalitatea are un excedent de cca 15,9 milioane de lei, din care 350 000 pe dezvoltare. Pantazi a atras atentia ca trebuie făcute investițiile aprobate si bugetare si ca exista riscul diminuării  cotelor acordate de Guvern, dacă va constata ca municipalitatea nu are capacitatea sa le cheltuiască. 

Din aceeasi cauza ar fi probleme si cu contractarea creditului de investiții pe care Primăria intenționează sa îl ia pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene. La prima licitiatie nu a fos primita nici o oferta. 

In replica primarul Marius Pintilie a explicat ca o parte din excedent reprezintă taxele si impozitele achitate in avans de pascaneni si ca au fost făcute economii. Mai mult, excedentul după prima jumatate a anului ar urma sa fie cheltuit pentru investiții, in acest an sau anul viitor. 

Menționăm ca in timp ce Primăria Pascani sta cu banii conturi, mai multe investiții sau servicii de interes public nu au fost bugetate. A fost refuzata decontarea transportului gratuit pentru elevi,  acordarea de tichete sociale pentru categoriile defavorizate, distribuirea de saci pentru colectare selectiva, organizarea unor evenimente culturale, realizarea unui studiu pentru construirea unui campus școlar precum si amenajarea lacului Peștișorul cu bani de la bugetul local. Premierul României, Florin Cîțu a precizat ca primăriile care nu reușesc sa cheltuie banii de la buget nu vor primi fonduri guvernamentale in plus, la rectificările bugetare. 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI