More

  Semnal de alarma. Consum de droguri si activitati sexuale la varste tot mai mici

  Array

  Un nou semnal de alarma privind comportamentul tinerilor din Pascani. Un medic atrage atentia ca din ce in ce mai multi adolescenti isi incep viata sexuala de la varste fragede, consuma droguri sau bauturi alcoolice. Grav este ca multi ajung sa sufere de boli grave, uneori chiar incurabile, din inconstienta.

  Foarte multi adolescenti pascaneni cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani ajung pe mainile medicilor dupa ce consuma substante interzise, alcool sau fumeaza. Totodata, acestia isi incep si viata sexuala foarte devreme, ceea ce implica multe riscuri. Un medic de familie atrage atentia parintilor si a celor care sunt direct implicati in educatia copiilor, sa fie mai atenti si sa observe schimbarile prin care trec minorii.

  Ultimul caz intalnit de medicul de familie este al unei fetite de 13 ani, care a venit la consultatie insotita de bunica ei. Avea stari de rau, insa nu din cauza unei afectiuni, ci pentru ca era insarcinata.
  Educatia sexuala este mai mult decat necesara pentru copii. Totodata, avortul la varste foarte mici implica multe riscuri. Iar daca, minora alege sa pastreze copilul, o sarcina poate duce la abandonarea scolii.

  Drogurile sunt din ce in ce mai consumate de tinerii pascaneni. In urma unui studiu facut in municipiu cu ceva timp in urma, 8.8 % din copiii de la scoala generala au primit oferte de a cumpara substante interzise.

  Aceasta situatie extrema a ajuns si in atentia Senatului. In urma unui raport de la Agentia Nationala Antidrog, peste trei sferturi din adolescentii din Romania consuma droguri si bauturi alcoolice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI