0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Semestrul I al elevilor se va prelungi până la finalul lunii ianuarie 2022

De luni, preșcolarii și elevii, din învățământul primar, gimnazial și liceal, vor intra în vacanță forțată timp de 2 săptămâni. Potrivit Edupedu.ro, semestrul I se va prelungi până în luna ianuarie 2022, iar Semestrul al II-lea va fi decalat, urmând a debuta la final de ianuarie-început de februarie.

„De luni, vacanță pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanță să fie valabilă pentru ciclul primar, gimnaziu și liceu pentru 2 săptămâni.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Pentru ca elevii să poată recupera materia pierdută în perioada de vacanță, anul școlar se va termina mai târziu.

„Celor care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micșora durata primului semestru, în loc de intrare în online (probabil aceiași care nu au auzit de importanța echității în educație) le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României! În București, spre exemplu, avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”., a transmis Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

sursa telem

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow