16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Selectezi şi valorifici gunoiul, scapi de contractul său taxa de salubritate

Tot mai mulţi păşcăneni refuza să încheie contract pentru serviciile de salubritate pe motiv că sunt prea scumpe. Speriaţi de somaţiile şi amenzile poliţiştilor locali dar şi a taxei de salubritate care se aplică celor fără contract oamenii au luat drumul Primăriei pentru a sta de vorbă cu primarul.

Astăzi la audienţe a venit Costică Filip un cetăţean care locuieşte la casă, pe strada Musatinii.
Bărbatul spune că puţinul gunoi, rezultat din gospodăria sa este reciclat şi că nu înţelege de ce trebuie să plătească, obligatoriu, un serviciu de care nu beneficiază.

El a precizat că poate să facă dovadă, cu chitanţe, că a încasat bani de la centrele de reciclare din Paşcani, în schimbul plasticului şi a metalelor vândute iar ce rămâne îl depozitează pe o platforma din grădină.
Încurcat, primarul l-a sunat pe directorul societăţii de salubritate. A cerut lămuriri în legătură cu acesta situaţie. Până la urmă i-a spus reclamantului să vină cu chitanţele la Primărie.

Asta înseamnă că bărbatul ar urma să scape de obligativitatea de a plăti serviciile de salubritate iar, la fel ca el, toţi ceilalti, care vor face dovada colectării selective şi valorificării gunoiului.
Menţionăm că în momentul de faţă preţul serviciilor de salubritate este de 13 lei de persoană pe lună şi 113/mc lei mc pentru societăţile comerciale, în timp taxa de salubritate pentru cei care nu au contract este de 26 lei pe lună de persoană. Asociaţia judeţeană ADIS urmează să impună taxa de salubritate în locul facturilor în toate localităţile component imediat după finalizarea investiţiilor la staţiile de transfer.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow