Fostul primar al comunei Mirosloveşti, Ionuţ Gospodaru, auditor la Spitalul de Urgenţe din Paşcani, urmează să fie anchetat de comisia de disciplină. Solicitarea vine chiar de la managerul Costică Panzaru pe motiv că salariatul spitalului şi-ar fi depăşit atributiile de serviciu şi l-ar fi dezinformat.
Fostul edil a trimis o adresă Consiliului Local Paşcani prin care a solicitat modificarea proiectului propus spre aprobare de conducerea spitalului privind organigrama şi statul de funcţii, pe motiv că documentul ar încălca prevederile legale. El a recomandat înfiinţarea unui post de şef şi angajarea a încă 4 auditori, la compartimentul de audit intern acolo unde în momentul de faţă lucrează singur. Altfel spus s-a propus singur într-o funcţie de conducere, fără aprobarea prealabilă a Consiliului de Administraţie.
“… Recomand Consiliului Local al Municipiului Paşcani să analizeze aspectele semnalate şi să ia măsurile legale pentru că în organigramă şi statul de funcţii ale Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani să fie prevăzută o structură de audit dimensionata cu 5 auditori interni dintre care 4 funcţii de execuţie şi o funcţie de conducere – şef compartiment de audit public intern…”
Consilierii locali au aprobat modificarea organigramei fără suplimentarea numărului de auditori. Atât reprezentanţii Primăriei car şi managerul spitalului susţin că un singur auditor este suficient pentru activitatea spitalului, la fel cu se întâmplă şi în administraţia locală.
Menţionăm că Ionuţ Gospodaru a fost primar al comunei Mirosloveşti timp de două mandate în perioada 2008 2016 şi consilier al primarului Pascaniului, Dumitru Pantazi, timp de 4 luni în perioada 2016 -2017.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider