Slider

Măricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi,  susţine organizarea referendumului pentru modificarea constituţiei, în sensul redefinirii căsătoriei ca fiind între un bărbat şi o femeie. El a spus pentru BIT TV ca demersul iniţiat de peste 3 milioane de romani este unul pentru normalitate.

Referendumul pentru susţinerea familiei tradiţionale va avea loc în acest weekend pe 6 şi 7 octombrie. Secţiile de votare vor fi deschise de dimineaţa de la ora 07.00 până seara la ora 21.00.

Cei care vor să voteze o pot face vota în localitatea de domiciliu, la secțiile de votare unde sunt arondați. Dacă nu se află în localitatea de domiciliu, vor putea vota în altă localitate.

În cazul românilor din străinătate, aceștia vor vota în cadrul secțiilor de vot din străinătate. Acestea se află, de regulă, în aceleași locații cu misiunile. Toți cetățenii români care au împlinit 18 ani) vor putea vota, cu excepția celor cu probleme mentale dovedite, puși sub interdicție, dar și a celor condamnați la pierderea drepturilor electorale
Pentru a fi validat, opțiunile valabil exprimate trebuie să reprezinte cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.
Până acum, Constituția prevedea că familia se bazează pe căsătoria între soți, iar modificarea ar înlocui acest cuvânt cu ideea că soții pot fi doar un bărbat și o femeie. Cu toate acestea, la referendumul familiei, întrebarea care se pune la vot și la care ar trebui să răspundă cetățenii va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament”, modificarea vizează, de fapt, chestiunea menționată anterior.

Slider