9.1 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Sefii IJP ascund de ochii presei activitatea din Politia Pascani

Blocaj mediatic la Politia Pascani. De cateva zile, accesul presei in sediul Politiei Municipiului Pascani a fost blocat de catre sefii Inspectoratului Judetean de Politie Iasi. Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie nu este cunoscut. Potrivit conducerii Politiei Pascani, s-a primit un ordin de la Inspectorat ca, incepand de azi inainte, sa nu se mai discute cu ziaristii, fara a oferi un motiv al acestei decizii. Cel mai probabil, sefii IJP Iasi sunt deranjati de problemele pe care le-au facut unii agenti de politie, dar si de anumite dosare de cercetare a unor oameni influenti.

„Abia am venit din concediu si am inteles ca, in timpul in care am fost plecat, s-a luat decizia sa nu mai dam relatii de presa. Nu stiu care este motivul. Cel mai bine este sa purtati discutii cu Inspectoratul Judetean de Politie”, ne-a indrumat seful adjunct de Politie, comisar sef Tiberiu Dogaru.

Astfel, un jurnalist din Pascani trebuie sa sune la purtatorul de cuvant de la Inspectoratul Judetean de Politie Iasi, dar de cele mai multe ori, acesta nu raspunde prompt la apelul telefonic. In plus, purtatorul nu este familiarizat cu problemele locale si trebuie sa sune la randul sau pe sefii de la Politia Pascani pentru a afla despre ce este vorba. Cert este ca aceasta decizie nu face decat sa aduca prejudicii informarii publicului platitor de taxe, din care isi iau leafa sefii IJP Iasi.

Este adevarat ca in ultima perioada, au aparut foarte multe probleme in zona. Spre exemplu, au fost politisti retinuti de mascati pentru ca erau implicati in activitati ilegale sau cazuri de politisti acuzati ca folosesc bataia ca mijloc de ancheta.

Recent, reporterii BZI – subredactia Pascani au realizat o ancheta in care sunt implicati oameni influenti de pe plan local. Acum, ancheta este blocata de sefii IJP, care au luat decizia sa ascunda activitatea din Politia Pascani de ochii presei.

Pe de alta parte, sefii Politiei Pascani spun ca, din punctul lor de vedere, in relatia cu presa nu au fost probleme, mai ales ca jurnalistii nu-i deranjau mai mult de 15-20 minute, o data la cateva zile.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din...

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea...

Două ore și jumătate de acțiune la Pașcani. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului...

Șofer băut prins în Târgu Frumos de un polițist aflat în timpul liber

La data de 19 septembrie a.c., un poliţist aflat în timpul liber a depistat un bărbat de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI