10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Şefa Finanţelor locale, nemulţumită de salariu. Vrea mai mult cu aproape 3000 de lei, pentru executarea contribuabililor

Mai mulţi funcţionari publici contesta hotărârea Consiliului Local Paşcani prin care au fost majorate salariile celor din Primărie. Este vorba despre şefa serviciului, Georgiana Butnaru şi alţi 11 inspectori din cadrul Serviciului de Finanţe Locale care solicită acordarea unor stimulente, în plus, pe lângă salariile de bază, pentru executările silite ale contribuabililor cu datorii.
Ei au inaintat câte o plângere prealabilă consilierilor locali iar dacă hotărârea nu va fi revocata vor continua acţiunea în instanţă de contencios administrativ.

De exemplu şefa Serviciului de Finanţe Publice locale se plânge că încasează lunar mai puţin cu câteva mii de lei. După aprobarea hotărârii are un salariu brut de 5148 de lei la care solicită să se adauge sporuri de peste 2800 de lei, fără ca să depăşească salariul viceprimarului. Înainte aceste sporuri erau de 3600 de lei. În aceiaşi situaţie se afla şi ceilalţi funcţionari nemulţumiţi, cu sume mai mici.
Problema va fi discutată în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni. Reprezentanţii Primăriei spun că pretenţiile funcţionarilor de la Finanţele Locale nu sunt justificate şi că nouă grilă de salarizare a fost aprobată cu respectarea prevederilor legale.
Menţionăm că cel mai mare venit din Primărie îl are primarul municipiului, 9425 lei brut pe lună. Urmează viceprimarul cu 7975 lei, secretara Irina Jitaru 7024 lei, directorii 7022 lei iar şefii de servicii 5148 lei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI