Toţi au primit pedepse cu suspendare, în condiţiile în care personajul central al dosarului – care a recunoscut – a intrat deja, de câteva zile, în puşcărie.

Tribunalul Iaşi a pronunţat ieri primele sentinţe în dosarul în care fosta conducere a Primăriei Hârlău a fost acuzată de fapte asimilate celor de corupţie. Fostul primar Constantin Cernescu (foto) a primit cea mai mare pedeapsă, 2 ani, 6 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul număr doi din instituţie, Florin Ţăpuşă, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare.

Condamnat a fost şi Dumitru Simionescu, fostul şef al Poliţiei Hârlău, care a primit tot 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, a mai fost condamnat cu suspendare şi Pavel Dulgheru fost angajat al Gărzii Forestiere Suceava. Alte trei persoane, Vasile Gheorghi­ţeanu, Amelia Savu şi Constantin Curcă au primit pedepse de 8 luni de închisoare, însă cu amânarea pedepsei.

Sentinţele au fost pronunţate în condiţiile în care, pe 5 aprilie, Ioan Amariei, fostul şef al Ocolului Silvic Hârlău, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, într-un dosar disjuns, după ce a recunoscut faptele.

„Vom formula apel şi ne vom susţine punctul de vedere în faţa instanţei de control judiciar, deoarece fapta reţinută prin rechizitoriu nu este prevăzută de legea penală“, ne-a spus Ionel Nechita, avocatului fostului şef al Poliţiei din Hârlău.

La rândul său, Robert Amuntencei, avocatul lui Florin Ţăpuşă, a precizat şi el că a formulat apel. „Soluţia este total nelegală, şi am atacat-o cu apel în condiţiile în care clientul meu a fost condamnat pentru faptul că s-au încălcat atribuţii din fişa postului“.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider
loading...