10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Sediul primăriei, singurul obiectiv turistic din Paşcani

Şi pentru că, Palatul Cantacuzino se degradează de pe o zi pe alta, casa memorială a scriitorului Mihail Sadoveanu a fost dărâmată existând doar o plachetă atârnată pe un perete exterior al unei case ridicate pe acelaşi loc, nu există un sediu al Muzeului Municipal, grupurile de copii, elevi şi studenţi, care vor să vizite oraşul nostru fac o programare la Primăria Paşcani, pentru a vizită impunătoarea clădire.

vizita la primarie
Acest lucru s-a întâmplat şi în această dimineaţă când 35 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, însoţiţi de organizatori au petrecut mai bine de jumătate de oră prin Primăria Paşcani vizitând sala de şedinţe sau sala de festivităţi.

Mirela Ancuţa, inspector în cadrul instituţiei a vorit celor prezenţi despre istoricul clădirii, care a fost proiectată cu destinaţia de a fi Casă de Sindicate.

Ajunşi în holul cu candelabre, loc unde se ţin tot felul de expoziţii, lansări de carte şi chiar dineruri, copiii au rămas impresionaţi de mărimea locaţiei şi de cum este amenajată.

Şi sala de şedinţe a fost vizitată de către grup. Pentru câteva momente, copiii au luat locul consilierilor locali şi au ascultat interesaţi ce le-a spus funcţionarul public. Mai mult, locaţia nu a rămas nefotografiata de către copii.

La finalul vizitei, grupul a fost servit cu dulciuri şi sucuri.

Menţionăm că elevii se află într-o tabăra la Centrul Cavanis din Paşcani şi face parte dintr-un parteneriat între parohiile catolice din zona Moldovei. Ei au mai desfăşurat activităţi distractive şi de socializare în centrul unde sunt cazaţi.
Centrul Cavanis este deschis în Paşcani în anul 2000 şi este situat în apropierea Spitalului de Urgenţe Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow