More

  Sediul primăriei, singurul obiectiv turistic din Paşcani

  Array

  Şi pentru că, Palatul Cantacuzino se degradează de pe o zi pe alta, casa memorială a scriitorului Mihail Sadoveanu a fost dărâmată existând doar o plachetă atârnată pe un perete exterior al unei case ridicate pe acelaşi loc, nu există un sediu al Muzeului Municipal, grupurile de copii, elevi şi studenţi, care vor să vizite oraşul nostru fac o programare la Primăria Paşcani, pentru a vizită impunătoarea clădire.

  vizita la primarie
  Acest lucru s-a întâmplat şi în această dimineaţă când 35 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, însoţiţi de organizatori au petrecut mai bine de jumătate de oră prin Primăria Paşcani vizitând sala de şedinţe sau sala de festivităţi.

  Mirela Ancuţa, inspector în cadrul instituţiei a vorit celor prezenţi despre istoricul clădirii, care a fost proiectată cu destinaţia de a fi Casă de Sindicate.

  Ajunşi în holul cu candelabre, loc unde se ţin tot felul de expoziţii, lansări de carte şi chiar dineruri, copiii au rămas impresionaţi de mărimea locaţiei şi de cum este amenajată.

  Şi sala de şedinţe a fost vizitată de către grup. Pentru câteva momente, copiii au luat locul consilierilor locali şi au ascultat interesaţi ce le-a spus funcţionarul public. Mai mult, locaţia nu a rămas nefotografiata de către copii.

  La finalul vizitei, grupul a fost servit cu dulciuri şi sucuri.

  Menţionăm că elevii se află într-o tabăra la Centrul Cavanis din Paşcani şi face parte dintr-un parteneriat între parohiile catolice din zona Moldovei. Ei au mai desfăşurat activităţi distractive şi de socializare în centrul unde sunt cazaţi.
  Centrul Cavanis este deschis în Paşcani în anul 2000 şi este situat în apropierea Spitalului de Urgenţe Paşcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Legea majorării pensiilor românilor- un obiectiv de interes național și strategic ce are nevoie să fie îndeplinit imediat- Scrisoare deschisă către președintele Iohannis

  Comunicat: Vă informăm că astăzi, 18.01.2021, deputatul PSD de Iași, domnul Vasile Toma, a adresat Președintelui Klaus Iohannis Scrisoarea deschisă cu tema: Legea majorării...

  De ce a mințit ministrul Oros în document oficial? Sau despre cum roșia românească devine istorie

  Comunicat: Iată că de ce mi-a fost teamă nu am scăpat! Atunci când am făcut demersurile către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu privire la...

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI