24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Sediu pentru nevăzătorii din Pașcani

Sediu pentru nevăzătorii din Pașcani

Nevăzătorii din Pașcani vor avea un sediu, loc unde să se întâlnească periodic pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Spațiu va fi dat în regim gratuit de către administrația locală, un proiect în acest sens fiind votat de consilierii locali. Mâine dimineață va avea loc inaugurarea. 

După nenumărate solicitări din partea reprezentanților Asociației Nevăzătorilor, filiala județeană, nevăzătorii din Pașcani vor avea un spațiu, loc unde să se întâlnească ori de câte ori este nevoie. Acesta este amplasat la sediul fostei primării din centrul Pașcaniului.  Mâine, 17 februarie, de la orele 10:00 are loc inaugurarea noului spațiu.

„Sunteți invitați să participați la acest eveniment în data de vineri, 17 februarie 2017, începând cu orele 10,00 pentru a face cunoscută comunității nevăzătorilor din zona Pașcani existența acestui sediu iar publicului larg importanţa susţinerii serviciilor sociale şi de bază pentru persoanele vulnerabile. Implicarea este necesară astfel încât să existe sau să se creeze mijloace concrete de a-i sprijini, să-și îmbunătățească situația actuală și să se asigure un confort nevăzătorilor și familiilor lor.” a declarat Costel Șoldan, președintele filialei nevăzătorilor din Iași.

Spațiul, în suprafață de 15,65 mp va fi dat gratuit, pentru o perioadă de doi ani. Plata pentru utilități va fi achitată de către beneficiari.

Filiala Județeană Iași are înregistrați un număr de aproximativ 2.000 de membri care beneficiază de numeroase facilități puse la dispoziție de instituție: accesul la fondul bibliotecii, înregistrări în studioul Asociației, participarea la concursuri și manifestări etc.

Menţionăm că în România trăiesc aproximativ 3.200 de copii nevăzători şi peste 106 mii adulţi. În fiecare an pe 15 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Nevăzătorilor sau Ziua Bastonului Alb.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow