19.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Şedinţe cu subiecte sensibile, înainte de Crăciun. Majorari la caldura si transportul in comun

- Advertisement -

Legislativul păşcănean se întruneşte în şedinţa de îndată pentru a aproba un nou ajutor financiar necesar regiei locale de termoficare. Convocarea a fost făcută pentru miercuri 19 decembrie de la ora 09.00. Pe ordinea de zi se afla un singur proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Primarul municipiului propune suplimentarea subvenţiei la căldură cu încă 300 000 lei, în avans pentru anul 2019.

O altă şedinţa u este programată pentru ziua de vineri 21 decembrie de la ora 10.00. Pe ordinea de zi sunt înscrise cinci proiecte de hotărâre care urmează să fie dezbătute şi aprobate în regim de urgenţă. Este vorba despre două solicitări avizate deja de Consiliul de Administratie de la RAGCL privind majorarea preţului pentru transportul public local de la 2,5 lei cât este acum la 3 lei/călătorie.

De asemenea preţul de producţie al căldurii ar urma să crească de la 499,8 lei/Gcal la 628 lei/Gcal. (747,32 lei inclus TVA), printre cele mai mari din ţară. Cel mai mare impact va fi asupra bugetului local de unde sunt achitate facturile la căldură pentru instituţii, şcoli şi grădiniţe.

De asemenea diferenţa dintre preţul majorat de producţie şi cel de facturare la populaţie -577,32 lei va fi suportată tot de adminsitratia locală prin subvenţii la căldură. Aşadar cele peste 2000 de familii care mai sunt abonate la sistemul centralizat de încălzire vor plăti ca şi până acum 170 lei/Gcal.
Pe ordinea de zi se mai afla un proiect privind aprobarea noilor tarife de închiriere a spaţiilor şi terenurilor din domeniul public precum şi modificarea contractului de delegare a serviciilor de apă şi canalizare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow