22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Şedinţa pentru fantomele trecutului. Comisia de fond funciar a corectat greşelile de pe titlurile de proprietate

  Ultimele știri

  Prima şedinţă din acest an a Comisiei Locale de Fond Funciar din Paşcani a fost dedicată reparării unor greşelil făcute de funcţionarii din Primărie, timp de 25 de ani de zile., in materie de fond funciar. Întâlnirea a avut loc în cursul zilei de astăzi şi au fost modificate câteva zeci de titluri şi acte de proprietate unde numele titularilor sau datele lor de identificare erau greşite.
  Primăria Paşcani mai are de eliberat aproape 2000 de titluri de proprietate iar volumul de muncă este imens, spune edilul municipiului. Situaţia s-a complicat după ce aceste dosare trebuie avizate şi din punct de vedere cadastral iar astfel de lucrări trebuie realizate de specialişti. Edilul municipiului vrea să contracteze o firmă care să realizeze măsurătorile şi documentaţiile necesare. În acest sens au fost purtate discuţii, în cursul zilei de astăzi, iar cheltuielile necesare ar urma să fie supuse aprobării Consiliului Local.
  Primarul Dumitru Pantazi spune că până la sfârşitul acestui an ar trebui să fie eliberate toate titlurile de proprietate dar demersurile depind de Agenţia Naţională de Cadastru şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar.
  Mentionam că din cauza greşelilor înscrise în registrele agricole şi pe unele titluri de proprietate sute de familii au avut de suferit. Unele au fost nevoite să se judece, ani de zile, pentru a putea fi făcute corecţiile necesare, dar mai ales pentru a putea intra în posesia terenurilor cuvenite. În acelaşi timp alte persoane au obţinut pe nedrept terenuri agricole care mai apoi au fost valorificate. Deşi au fost mai multe anchete penale pe acest temă, până acum nimeni nu a fost găsit vinovat şi tras la răspundere.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet