11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Şedinţa pentru corectarea greşelilor. Comisia Locală de Fond Funciar şi-a reluat activitatea

 

Veşti bune pentru 118 păşcăneni cu probleme de fond funciar. După doi ani suspendare, Comisia Locală de Fond funciar şi-a reluat activitatea. Şedinţa a avut loc astăzi la sediul Primariei, dar au participat doar 6 din cei 13 membri. Suficienţi pentru analizarea dosarelor adunate în ultimii ani de zile. Au fost aprobate 104 cereri pentru modificarea unor greşeli apărute în acte şi 14 dosare de împroprietărire. Documentele vor fi trimise Comisiei Judeţene de Fond Funciar pentru emiterea titlurilor de proprietate.
În aceeaşi şedinţă a fost validat noul jurist al comisiei, Paul Apostol în locul lui Lucian Cojocaru. Mai mult s-a stabilit că intalnirile să aibă loc cel puţin odată pe lună.
Menţionăm că până acum au fost eliberate 4517 titluri de proprietate şi restituite aproape 3000 de hectare de teren dar mai sunt de de rezolvat peste 2100 de cereri şi aproape 3500 de hectare de teren.
Cele mai multe probleme au rămas nerezolvate acolo unde a fost aplicat procentul de diminuare de 20%. De exemplu în suburbiile Bosteni şi Sodomeni sute de localnici aşteaptă să fie puşi în posesie cu terenurile moştenite.
Secretarul Mircea Zuzan spune că sunt probleme uriaşe şi cu actele eliberate până acum. Peste 20% dintre ele trebuie refăcute din cauza unor erori făcute de funcţionarii Primăriei. Cele mai multe dintre ele sunt din cauza transcrierii greşite a numelor pe titlurile de proprietate.
Mai mult, încă mai sunt sute de persoane care abia acum solicita reconstituirea dreptului de proprietate. Pentru toţi cei care nu au fost înscrişi până acum în registre de validare şi nu au adeverinţe de proprietate, singura şansă de a obţine titlul de proprietate este să se adreseze instanţelor de judecată.
În prezent Primăria Paşcani mai are nevoie de peste 720 de hectare de teren pentru rezolvarea tuturor cererilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow