5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali fost chemați să voteze un proiect de hotărâre pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în oraș, cu fonduri prin Program Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba despre un traseu de 7,2 km, pe Primăverii, Tataranu și pe drumul comunal 150, prin localitatea Pârcovaci. Proiectul a fost votat de toți consilierii prezenți și urmează să fie făcute demersurile necesare pentru obținerea finanțării.

Potrivit PNRR, la nivel național se are în vedere “dezvoltarea a 3.000 de kilometri de noi trasee naționale de ciclism în toată România. Amplasarea rutelor va fi prioritară de-a lungul principalelor rute turistice”. Bugetul alocat acestei acțiuni este de aproximativ 250 de milioane de euro.

Presa națională scrie că de realizarea, amenajarea și omologarea acestor piste de bicicletă se va ocupa Centrul Național de Coordonare Velo, ce va activa în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În plus, autoritățile au în vedere și dezvoltarea unei platforme naționale, numită eVelo, și a unei aplicații digitale pentru telefoane inteligente, prin care vor fi oferite celor interesați informații tematice despre cicloturism.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow