24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

Şedinţă pe fugă, vot „pe genunchi” pentru o investiţie din fonduri UE

Şedinţă „pe genunchi”, astăzi de la ora 15.30, pentru modificarea unei hotărâri în vedere unei investitii din fonduri U.E. Legislativul păşcănean a fost convocat cu câteva minute înainte de dezbateri, motiv pentru care, cu greu s-au adunat 11 consilieri pentru a putea fi ţinută şedinţa.

Ei nu au avut timp nici măcar să citească proiectul supus aprobării, pe motiv că a fost transmis pe email cu câteva minute înainte e vot.

Administratia locală a fost nevoită să modifice şi să completeze hotărârea aprobată, tot în fugă, pe 19 aprilie, pentru a se conforma cerinţelor impuse de finanţator. De acesta data consilierii au fost nevoiti să aprobe toate documentele nu doar indicatorii tehnic-economici.

Este vorba despre o investiţie estimată la 5, 76 milioane de lei. Municipalitatea spera să obţină 85% din banii necesari din fonduri comunitare prin Programul Operaţional Regional, 13% din surse guvernamentale şi doar 2% din bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile. Cu aceşti bani ar urma să fie modernizata clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Grădiniţă nr 2 şi Creşa nr 1 din Paşcani. Proiectul tehnic a fost realizat de o societate din Brăila.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI