Şedinţă „pe genunchi”, astăzi de la ora 15.30, pentru modificarea unei hotărâri în vedere unei investitii din fonduri U.E. Legislativul păşcănean a fost convocat cu câteva minute înainte de dezbateri, motiv pentru care, cu greu s-au adunat 11 consilieri pentru a putea fi ţinută şedinţa.

Ei nu au avut timp nici măcar să citească proiectul supus aprobării, pe motiv că a fost transmis pe email cu câteva minute înainte e vot.

Administratia locală a fost nevoită să modifice şi să completeze hotărârea aprobată, tot în fugă, pe 19 aprilie, pentru a se conforma cerinţelor impuse de finanţator. De acesta data consilierii au fost nevoiti să aprobe toate documentele nu doar indicatorii tehnic-economici.

Este vorba despre o investiţie estimată la 5, 76 milioane de lei. Municipalitatea spera să obţină 85% din banii necesari din fonduri comunitare prin Programul Operaţional Regional, 13% din surse guvernamentale şi doar 2% din bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile. Cu aceşti bani ar urma să fie modernizata clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Grădiniţă nr 2 şi Creşa nr 1 din Paşcani. Proiectul tehnic a fost realizat de o societate din Brăila.

Slider