-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Ședință la Primăria Pașcani, pe 23 decembrie. Pe ordinea de zi, taxe și impozite mai mari cu 40%

Legislativul local din Pașcani se va intruni in sedinta ordinara, joi, 23 decembrie, începând cu ora 9.00. Pe ordinea de zi sunt 19 proiecte de hotarare.

În debutul ședinței se va supune aprobării membrilor consiliului local suplimentarea bugetului alocat in vederea organizării Festivalului de datini si obiceiuri de iarna. Astfel, daca pentru editia din acest an, bugetul estimat a fost de 10.000 de lei, aceasta suma este insuficient pentru punerea in practica a activitatii. Drept urmare, se va aduce in fata consilierilor locali un proiect de hotarare cu propunerea de suplimentare a bugetului pentru acest festival cu suma de 26.000 de lei de la bugetul local, plus aprobarea unei subventii de 9000 de lei,  astfel incat activitatea sa aiba un buget total de 45.000 de lei.

Tot in cadrul sedintei de saptamana viitoare vor fi aprobate criteriile de acces la locuințele ANL, dar si cele de și ierarhizare stabilite prin punctaj, conditii care vor fi aplicate in cazul cererilor pentru repartizarea acestor locuinte.

Un alt de proiect de hotărâre vizează ajustarea prețului pentru apa industrială. Astfel, se trece de la pretul actual de 3,22 lei pe metru cub la un tarif nou, de 3, 43 de lei pe metru cub, fara TVA.

Precizăm că pe ordinea de zi se află și alte proiectele privind majorarea taxelor si impozitelor locale cu cca 40% dar si cel cu privire la triplarea chiriilor pentru terenurile de sub garaje si magazii, de la 4,13 lei la 15 lei/mp/an ar urma de asemenea sa fie supuse aprobarii Consiliului Local in ultima sedinta din acest an.

Ordine de zi poate fi consultata aici.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow