17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Şedinţă la Ministerul de Interne pe tema pregătirilor de iarnă. Directorul ANM: După 20 noiembrie va ninge în toată ţara

La sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) are loc luni o videoconferinţă, cu prefecţii şi subprefecţii, pentru a discuta pe tema pregătirilor de iarnă. În cadrul acestei şedinţe, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a precizat că începând cu 20 noiembrie ar putea ninge în aproape toată ţara.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, le-a cerut luni prefecţilor şi reprezentanţilor Poliţiei Rutiere să verifice situaţia contractelor cu firmele care se vor ocupa de deszăpezire, precizând că până acum sunt foarte puţine contracte şi există probleme cu materialul antiderapant şi cu utilajele. „Din motive economice şi nu numai au fost întocmite contracte doar într-o mică măsură”, a precizat Stroe. Directorul ANM: Ar putea ninge după 20 noiembrie Iarna ar putea veni în ultimele zile ale lunii noiembrie, potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu. Acesta a precizat luni că după 20 noiembrie ar putea ninge în toată ţara. „Condiţiile de instalare a iernii în România pot fi îndeplinite după data de 20 noiembrie. Avem temperaturi în jurul valorii de 0 grade, uşor pozitive ziua şi negative noaptea”, a anunţat Sandu în şedinţa convocată de ministrul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, pe tema pregătirilor pentru iarnă. Sandu a mai precizat că dacă în decembrie va fi mai frig, în lunile ianuarie şi februarie temperaturile vor fi apropiate de cele norme. El a adăugat că în luna ianuarie temperatura medie va fi în jurul valorii de -3 grade. Directorul ANM a avertizat însă că există şi posibilitatea ca în ianuarie şi februarie să existe o săptămână sau 10 zile când temperaturile să scadă şi până la -15 grade sau -20 de grade. Ion Sandu a ţinut să precizeze că nu trebuie să ne aşteptăm la o iarnă ieşită din comun, ci la temperaturi medii de aproximativ minus 10 grade Celsius.

Citeste mai mult: adev.ro/mv0g5l

Alte articole