-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

ŞEDINŢA INFORMALA PENTRU SOARTA RAGCL

Întâlnire informală importanta privind soarta regiei păşcănene de termoficare. Discutiile vor avea loc joi de la ora 13.00 la sediul Primăriei Paşcani la iniţiativa consilierului PMP Sorin Olariu – foto.  Au confirmat că vor participa şi primarul Dumitru Pantazi, liderul opoziţiei, Marius Pintilie precum şi directorul general Gelu Nedelcu, directorul tehnic Sorin Nacuta şi preşedinta Consiliului de Administraţie, Dorina Sofian.
Solicitarea a fost făcută în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii trecute, odată cu dezbaterea proiectului de buget al RAGCL pentru anul 2018. Sorin Olariu a precizat că aleşii locali trebuie să analizeze cu atenţie situaţia financiară a regiei şi să ia imediat o decizie privind soarta acesteia. Mai exact politicienii trebuie să decidă dacă va fi cerută declanşarea procedurii de insolventa a RAGCL şi dacă va fi menţinut sau nu sistemul centralizat de încălzire.

De asemenea trebuie analizate şi consecinţele financiare şi sociale atât pentru menţinerea cât şi închiderea regiei. Consilierul PMP a atras atenţia că RAGCL are pierderi anuale de peste 2 milioane de lei şi că nu este corect ca regia să fie menţinută în funcţiune cu majorări de preţ şi subvenţii la căldură plătite din bugetul local.
Bugetul regiei a fost aprobat imediat fără o analiză temeinică a indicatorilor veniturilor şi cheltuielilor din partea consilierilor.  Asta după ce regia a raportat din nou pierderi financiare uriaşe, de peste 2 milioane lei, şi cheltuieli mai mari cu peste 20% decât cele prognozate. Datoriile totale se ridică la peste 41, 2 milioane lei cu aproape 30 de milioane lei peste activele societăţii. Cele curente mai ales la furnizorii de utilităţi sunt de aproape 720.000 lei iar restul sunt datorii dobânzi şi penalităţi la bugetele de stat.
Menţionăm că primarul Dumitru Pantazi a spus în Campania electorală că va propune organizarea unui referendum în vederea consultării pascanenilor privind soarta regiei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...