13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Şedinţa informală cu legea pe masă. Conducerea judeţului vine la Paşcani să rezolve criza apei

Discuţii tehnice la Prefectura Iaşi privind criza apei la Paşcani. În sala au fost prezenţi primarul şi viceprimarul Pascaniului, directorii operatorilor de apă din Paşcani şi Iaşi, reprezentanţii ARSACIS precum şi prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean. Cele două părţi implicate în conflict şi-au prezentat punctele de vedere privind delegarea şi furnizarea serviciilor de apă, canalizare şi epurare, modul de contractare şi plata consumurilor de până acum. La discuţii au participat şi juriştii societăţilor şi instituţiilor implicate. După peste două ore de dezbateri s-a ajuns la concluzia că decizia finală trebuie luată tot la Paşcani.
Conform unor surse neoficiale întâlnirea va urma să aibă loc în cursul zilei de luni 23 martie. Cel mai probabil va fi convocată o şedinţă a Consiliului Local la care şi-au anunţat participarea şi reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Iaşi, precum şi cei de la Apă Vital şi ARSACIS. Soluţia ar fi întoarcerea Pascaniului în ARSACIS iar serviciile de apă şi canalizare să fie furnizate în continuare de operatorul ieşean. Mai mult şi serviciile de epurare ar urma să fie predate spre exploatare societăţii din Iaşi.
În schimb trebuie găsite soluţii, măcar provizorii, pentru încheierea convenţiilor sau contractelor individuale pentru furnizarea apei aşa încât locatarii de la bloc să fie mulţumiţi şi să poată să îşi achite consumurile de apă.
Şedinţa de astăzi de la Prefectura Iaşi a fost cu uşile închise iar presa nu a avut acces.
Menţionăm că în toamna anului trecut consilierii au anulat delegarea serviciilor de apă şi canalizare pentru Apa Vital Iaşi la cerere cetatenilor nemulţumiţi că nu pot încheia contracte individuale în scările de bloc.La fel s-a întâmplat şi cu o serie de instituţii publice printre care Primăria. În lipsa lor beneficiarii nu au putut să îşi achite facturile la apă în timp ce operatorul ieşean nu a plătit nici un leu pentru serviciile de epurare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow