27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Sedinta fulger, pentru renovarea unor scoli

Legislativul pascanean este convocat intr-o sedinta extrarodinara pentru a aproba trei proiecte care vizeaza renovarea a trei scoli din municipiu. Convocarea a fost facuta de primar, cu o zi inainte de data limita de depunere a cererilor de finantare, situatie de urgenta tot mai des intalnita in ultima perioada. Pana la urma, sedinta a fost programata sa aiba loc pe 27 mai de la ora 09.00, dar erau asteptari si pentru 26 mai, dupa-amiaza.

Conform convocatorului municipalitatea intentioneaza sa obtina fonduri comunitare prin Programul National de Redresare si Rezilienta: cca 20 milioane lei pentru reabilitarea a trei corpuri de cladire de la Colegiul CF Unirea, 2, 73 milioane lei pentru reabilitarea unui corp de cladire de la Liceul Teoretic “Miron Costin” si 2,2 milioane lei pentru reabilitarea Scolii Gimnaziale de la Gastesti. Sumele sunt fara TVA si eligibile la finantare in totalitate, daca cererile vor fi aprobate.

De asemenea municipalitatea se obliga sa acopere toate sumele neeligibile pentru realizarea celor trei obiective, dar costurile nu sunt cunoscute.
Mentionam ca pe 30 mai, de la ora 10.00 Consiliul Local Pascani este convocat in sedinta ordinara. Pe ordinea de zi sunt 12 proiecte de hotarare, rectificari bugetare, contul de executie pentru primele luni ale anului, precum si o serie de proiecte cu privire la domeniul public si privat al municipiului.

Primarul a mai propus spre aprobare o procedura de esalonare la plata a sumelor restante la bugetul local din concesionarea terenurilor aflate in domeniul municipalitatii. Conform raportului de specialitate, In momentul de fata ar fi vorba de 15 persoane fizice care au restante de peste 1,37 milioane de lei. Numele acestora si datoriile lor catre bugetul local nu au fost publicate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow