More

  Şedinţa extraordinară pentru pierderile de la RAGCL. Cine şi le asumă?

  Array

  Regia păşcăneană de termoficare solicita intervenţia de urgenţă a autorităţii locale pentru a-şi putea continua activitatea. Aflată în imposibilitatea de a achita măcar facturile la gaz, cca 400.000 lei şi cu conturile blocate, RAGCL cauta o soluţie salvatoare pentru a nu rămâne fără gaz iar populaţia fără apă caldă şi căldură, în prag de iarnă. Cum încasările directe nu ajung nici pentru salarii iar subvenţia la căldură a fost consumată în totalitate, conducerea regiei a cerut administratiei locale să îşi asume, prin vot, pierderi induse de aproape 2 milioane de lei pentru a putea obţine un ajutor financiar guvernamental.
  Sincron gelu
  Proiectul a fost depus la Primărie încă din februarie 2016 dar nici acum nu a intrat în dezbaterea Consiliului Local. Conform documentului în perioada 2008 – iulie 2015 regia ar fi înregistrat pierderi de aproape 2 milioane de lei pe motiv că nu a fost majorat preţul de producţie în acesta perioadă că urmare a creşterii TVA –ul a crescut de la 19 la 25%. Totuşi în acesta perioada nici la ANRSC şi nici la Consiliul Local nu a fost înregistrată o cerere oficială de majorare a preţului.
  Sicnron nedelcu
  Proiectul trimis în februarie şi uitat prin sertarele Primăriei ar putea fi discutat în regim de urgenţă, în acesta săptămână. Consilierii PNL au anunţat că vor convoca o şedinţă extraordinară pe acesta tema.
  Dacă votul va fi pozitiv administraţia locală se va înregistra cu o datorie de 2 milioane de lei către RAGCL. Pentru plata ei va cere un ajutor guvernamental. Dacă nu îl va obţine, banii trebuie achitaţi tot din bugetul local. De cealaltă parte regia ar putea beneficia doar de jumătate din aceşti bani care ar urma să ajungă în conturile blocate de ANAF şi fostul operator de apă şi canalizare iar cealalta parte pentru plata datoriilor pretinse de cele două unităţi.
  Menţionăm că RAGCL Paşcani a avut anul trecut pierderi de 1,6 milioane de lei iar penalităţile de întârziere pentru neachitarea datorilor sunt estimate la aproape 1 milion de lei pe an. În acelaşi timp regia are de încasat facturi restante de peste 5 milioane de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI