18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Şedinţa extraordinară pentru convenţii individuale la apă. Află în ce condiţii vor fi încheiate

  Ultimele știri

  Pregătiri administrative pentru încheierea convenţiilor individuale la bloc, pentru apă şi canalizare. Primăria Paşcani lucrează la un proiect de hotărâre privind regulamentul de repartizare şi facturare individuale care va fi supus dezbaterii Consiliului Local, cel mai probabil în cadrul unei şedinţe extraordinare, săptămâna viitoare.
  Metodologia ar urma să fie însuşită şi aplicată de operatorul regional Apa Vital iar conducerea societăţii a fost de acord cu implementarea acestei soluţii.
  Convenţiile individuale vor fi încheiate cu locatarii de la bloc, în baza contractelor de furnizare încheiate cu asociaţiile de proprietari sau reprezentanţii de scară, chiar dacă apometrele sunt în apartamente.
  Ele vor fi valabile doar până la sfârşitul acestui an, perioada în care locatarii de la bloc trebuie ori să adere la o asociaţie de proprietari ori să îşi monteze apometre cu citire la distanţă sau să le scoată pe cele din apartamente, pe scara blocului.
  Citirea contorilor din bloc, împărţirea şi transmiterea consumurilor de apa va fi făcută de şefii de asociaţie sau reprezentanţii de scară iar contorul de branşament de reprezentanţii furnizorului de apă.
  Menţionăm că nouă metodologie poate fi aplicată doar dacă toţi locatarii din scara blocului sunt de acord cu aceeaşi soluţie. În cazul în care unul dintre ei nu mai este de acord cu convenţia de facturare individuală se revine la situaţia de acum. Convenţia şi facturarea individuală nu asigura şi condiţiile legale pentru debranşarea individuală a rău platnicilor. Reprezentanţii ANRSC prezenţi la Paşcani au precizat că pentru rezolvarea acestei probleme locatarii trebuie să monteze pe cheltuiala lor, apometre radio ori cele clasice scoase pe casa scării.
  Totuşi în condiţiile aprobării acestei metodologii Apa Vital a acceptat solicitarea Primăriei de a nu mai întrerupe apa în scările de bloc până la sfârşitul acestui an, perioada în care trebuie îndeplinite condiţiile legale şi cele tehnice.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet