2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

ŞEDINŢA EXTRAORDINARĂ DESPRE APĂ, ETAPA PROCESELOR. Pascaniul a respins argumentele Apa Vital

Municipiul Paşcani merge mai departe în scandalul cu Apă Vital. Întruniţi, astăzi, în şedinţă extraordinară, aleşii locali au respins, plângerile prealabile formulate de operatorul iesean şi de ARSACIS cu privire la hotărârile aprobate în noiembrie anul trecut de anulare a delegării serviciilor de apă şi canalizare. Argumentul principal desprins în aproape o oră şi jumătate e discuţii a fost cel că societatea din Iaşi nu mai poate opera la Paşcani pentru că nu ar fi respectat prevederile legale şi a refuzat să încheie contacte individuale cu locatarii de la bloc.
În replică reprezentanţii asociaţiei şi ai APă Vital au spus că legislativul local este în eroare şi că motivele invocate au fost înţelese greşit. Mai mult ei spus că sunt dispuşi să renunţe la pretenţii, plângeri şi procese dacă administratia locală este de acord că Apa Vital să rămână operator la Paşcani iar locatarii să încheie contracte la scara blocului sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari.
La dezbateri a participat şi deputatul Neculai Răţoi. El a spus că principalul vinovat este asociaţia judeţeană ARSACIS pe motiv că nu a reprezentant şi interesele Pascaniului şi a propus ca primarul şi cei de la Apă Vital să ajungă la o înţelegere, fără procese.
Menţionăm că din cei 19 consilieri doar 16 au fost prezenţi. Au lipsit liberalul Marius Pintilie, Dragoş Voinea şi preşedintele de şedinţa Carmen Apostol. S-au abţinut de la vot consilierii PNL Diana Axinte, Neculai Enea şi Dorin Nechifor precum şi pedelistul Emilian Crăciun.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow