11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Sedinta de urgenta cu usile inchise. Tot Pascaniul, la un pas de a ramane fara apa

Sedinta de urgenta cu usile inchise astazi la Primaria Pascani. Reprezentantii administratiei locale, impreuna cu membrii comisiilor de specialitate si Politia Locala au discutat despre faptul ca municipiul Pascani este la un pas de a ramane fara apa . Nu doar cateva blocuri, ci tot municipiul.
Societatea Prest Serv Apa, cea care opereaza serviciile de epurare a anuntat ca statia recent modernizata este pe cale de a fi inchisa. Asta deoarece din vara anului trecut si pana acum nu au fost achitate facturile la curent electric iar EON a amenintat ca va sista furnizarea.
In aceasta situatie urmeaza sa fie inchisa, imediat, si furnizarea apei pe motiv ca nu pot fi deversate apele neepurate, ceea ce ar crea o criza fara precedent la Pascani. Reprezentantii Primariei si-au pregatit un plan de actiune. Vor sa instiinteze Ministerul Mediului si Prefectura Iasi despre acesta situatie.
Mai mult in sedinta de astazi consilierii au aprobat ca Prest Serv Apa sa isi angajeze urgent un avocat pentru asi putea recupera banii de la Apa Vital.
S-a ajuns in acesta situatie deoarece operatorul local nu are bani cu ce sa isi achite facturile. Directorul unitatii spune ca Apa Vital datoreaza peste 2 milioane de lei pentru serviciile de epurare si ca refuza sa le achite.
Apa Vital sustine insa ca datoria nu poate fi achitata pentru ca Prest Serv Apa nu a avut un pret aprobat pentru serviciile de epurare iar sumele pretinse sunt mai mari decat serviciile prestate.
Mai mult operatorul iesean a confirmat ca va inceta furnizarea apei daca statia de epurare va fi inchisa si ca administratia locala este responsabila de acesta situatie.
Mentionam ca in aceeasi sedinta, tinuta cu usile inchise, s-a stabilit ca Primaria sa se pregateasca pentru delegarea serviciilor de apa si canalizare, in regim de urgenta si fara licitatie, societatii prest Serv Apa , imediat ce vor fi indeplinite conditiile legale. Mai mult Politia Locala a cerut clarificari in legatura cu dispozitia de a pazi apometrele din Pascani duce ce Apa Vital a amenintat ca ii va da in judecata pentru abuz in serviciu pe cei responsabili.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow