spot_img
More

  Un invatator din Pascani a rupt in doua sindicatul judetean din invatamant. A fost reactivat Sindicatul “Spiru Haret” sub conducerea lui Mirel Pristavu

  Array

  FSE Spiru Haret

  Schimbari radicale in randul structurilor sindicale din invatamantul iesean. Duminica, 19 mai a.c. incepand cu ora 10.00, la Liceul Special  “Moldova” din Targu Frumos o parte din sindicalistii din invatamantul iesean s-au intrunit pentru a pune bazele unei noi structure asociative.
  Este vorba despre Sindicatul din Invatamantul Judetean Iasi “Spirul Haret” desprins din USLIP Iasi. Noua structura va ramane afiliata Federatiei Nationale a Sindicatelor din Invatamant “Spirul Haret”. Totodata a fost aleasa si conducerea noii asociatii, presedintele ei fiind invatatorul pascanean Mirel Pristavu, alaturi de doi vicepresedinti si doi membri.
  Presedintele noii structure sindicale a explicat motivele pentru care USLIP s-a rupt in doua: ”

  Majoritatea dintre membrii USLIP erau nemultumiti de modul de organizare si a deciziilor care au fost luate fara consultarea noastra. Sindicatul judetean “Spirul Haret” exista mai de mult din punct de vedere juridic, iar acum a fost reactivat. El este deschis tuturor salariatilor din invatamantul iesean, care sunt nemultumiti de USLIP. Avem asteptari si proiecte mari. Cred ca vom avea peste 4.000 de membri. Impreuna dorim sa schimbam in bine activitatea sindicala pentru a apara eficient drepturile salariatilor din invatamant,, a spus pentru ziarul Orizont.info, Mirel Pristavu.

  Mentionam ca in decembrie 2011, in cadrul unei conferinte judetene care a avut loc la Teatrul “Lucefarul” din Iasi, Mirel Pristavu si Laviniu Lacusta au fost votati in functia de presedinte al USLIP Iasi. La scurt timp, intre cei doi co-presedinti au aparut neintelegeri in legatura cu o serie de decizii si activitatea sindicatului.
  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet