13.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Sedinta de indata pentru recuperarea datoriilor in “Dosarul Agrocomplex”

Frica de DNA intareste responsabiltiatea administrativa. Sapte consilieri pascaneni au convocat o sedinta de urgenta pentru a recupera datoriile societatii primarului ,estimate la 2,5 mil de lei, in numele legislativului local.
“Dosarul Agrocomplex” asa cum este cunoscut, se afla in lucru la DNA iar procurorii au solicitat administratiei locale sa precizeze daca se constituie sau nu parte civila intr-un eventual proces.

Cererea a fost analizata in sedinta de vineri dar, in mod surpinzator, au refuzat sa dea un raspuns si au hotarat sa angajeze un avocat care sa ii reprezinte. Acum, dupa ce s-au mai consultat cu alti juristi, de frica procurorilor DNA o parte dintre consilieri vor sa indrepte greseala.

Ei au initiat un proiect de hotarare in acest sens si au convocat o sedinta de indata joi 30 aprilie, de la ora 10.00. A fost semnat de Consilierii PNL, PDL si Ioan Danu de la PC.
In dosarul “Agrocomplex” sunt cercetati toti consilierii locali din mandatul 2004-2008, precum si o serie de functionari din Primarie. Asta deoarece in anul 2007 au aprobat o hotarare prin care societatea a fost scutita de la plata unei datorii de 15.000 lei si a penalitatilor aferente. Hotararea a fost atacata de prefect apoi anulata in instanta pe motiv ca datoria stearsa nu era fiscala ci una comerciala.

Ea nu a fost impusa din nou la plata, pana in anul 2008 motiv pentru care s-au adunat penalitati pana la suma de 2.5 milioane de lei. Plata a fost contestata iar judecatorii Curtii de Apel Iasi au admis ca datoria este prescrisa. Primaria a contestat hotararea la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acum societatea in cauza incearca sa anuleze hotararea prin care Primaria a intrat in posesia terenului pe motiv ca este ilegala, iar terenul ar apartine Ministerului Mediului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow