-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Ședință de îndată la Hârlău, pentru iluminatul public modern

Aleșii locali din orașul Hârlău se vor întruni în ședință extraordinară joi, 11 noiembrie, începând cu ora 14. Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre.

În cadrul ședinței va fi suspusă spre aprobare documentația tehnico-economică privind modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public. Investiția este estimată la 3,5 milioane de lei, dintre care circa 500 mii lei, bani de la bugetul local, reprezentând cheltuieli eligibile și neeligibile.

Din aceşti bani ar urma să fie achiziţionate 1.030 de corpuri de iluminat moderne, iar administrarea lor să fie făcută printr-un sistem de telegestiune a precizat pentru BIT TV, viceprimarul orașului, Radu Sîrbu.

Aprobarea documentației pentru acest proiect va permite modernizarea iluminatul public din oraș și din Pârcovaci. În acest sens, contractul ar urma să fie scos la licitație cu scopul găsirii unei firme care să proiecteze și să execute montarea lămpilor.

Precizăm că în cadrul programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public, primăriile interesate pot depune cereri de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă. Astfel, solicitanții pot benenficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow