Slider

Intrunire importanta la inceputul saptamanii viitoare, la Primaria Municipiului Pascani. Marti, 30 octombrie, de la ora 10:00, va avea loc sedinta ordinara a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Iasi. Pe ordinea de zi sunt patru puncte.

Primul este raportul prezentat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Judetean Iasi, cu privire la stadiul avizarii de securitate la incendiu a cladirilor in care functioneaza unitatile de invatamant din judet.

Apoi, tot cei de la ISUJ impreuna cu Serviciul petru Telecomunicatii Speciale vor prezenta sistemul RoAlert.

Potrivt celor spuse de presedintele ATOP Iasi, Marius Ostaficiuc, vor fi prezenti la sedinta si primari din comunele apropiate Pascaniului, precum si sefii posturile de politie comunale, care vor prezenta o informare legata de asigurarea linistei si a sigurantei cetatenilor.

Intrunirea se va termina cu propuneri si discutii cu privire la actiunile ATOP pe anul 2019 si a schitei de buget pe anul viitor.

Potrivit celui care conduce autoritatea, intrunirile ATOP se vor desfasura si in alte localitati, precum Targu Frumos si Hirlau.

De precizat este faptul ca din cadrul acesteia fac parte si subprefectul judetului Iasi, Valentina Iosub, seful IPJ Iasi, reprezentanti ai Jandarmeriei si alte autoritati.

Mentionam ca Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a constituit şi funcţionează pe lângă Consiliul Judetean Iasi. Scopul acesteia este să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

 

Slider