-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Secția de pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani este plină de mici pacienți

În plină stare de alertă epidemiologică, secția de pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență din Pașcani este plină, iar unitatea medicală a adus ajustări în programul de vizite. Marți, 10 ianuarie, erau internați 25 de copii, dintre care patru cu gripă și restul cu afecțiuni respiratorii, precum laringite sau bronșite. Cel mai mic pacient are doar trei luni.

Numărul de îmbolnăviri este în creștere, iar la o garda numărul prezentărilor ajunge chiar și la 40. Medicii pășcăneni se așteaptă ca situația să fie și mai complicată, având în vedere faptul că au reînceput cursurile, iar copiii sunt în colectivitate, la creșă, grădiniță sau școală.

În spital au fost luate măsuri pentru evitarea răspândirii acestor viroze și a gripei. Timpul de vizită a fost redus și poate intră doar câte un aparținător, echipat corespunzător cu mască, botoșei și halat de unică folosință.

În acest context, Ministerul Sănătății a transmis o serie de măsuri recomandate pentru populație și unități școlare.

Pentru cetățeni acestea sunt următoarele:

Pentru școli, grădinițe și creșe:

De precizat este faptul că potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Iași, săptămâna trecută, în perioada 2-8 ianuarie, în județ au fost raportate aproape 9400 de infecții respiratorii acute, dintre care circa 270 cazuri de gripă la aproape toate grupele de vârstă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow