More

  Sectia de ingrijiri paliative, focar COVID – 19. Zece pacienti si o infirmiera, confirmati pozitiv

  Secţia de îngrijiri paliative din cadrul Spitalului de Urgenţă din Paşcani a devenit focar COVID. În cursul zilei de astăzi au fost confirmaţi pozitiv 10 din cei 49 de pacienţi internaţi, majoritatea dintre ei cu boli incurabile, sau în faze terminale. Toţi au fost testaţi în cursul zilei de ieri după ce în cursul zilei de duminică a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus şeful secţiei de îngrijiri paliative. Principalii suspecţi pentru acesta situaţie este unul din cei doi pacienţi internaţi acum câteva zile pe secţie, se pare, prin transfer de la un spital din Iaşi. Bărbatul este pe lista celor confirmaţi pozitiv.
  Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla cu bolnavii infectaţi cu COVID -19. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi urmează să stabilească unde anume vor fi transferaţi pentru a fi trataţi, având în vedere şi celelalte boli pe care le au.
  În acelaşi context au început testările şi în rândul cadrelor medicale. Până acum au fost verificate 36 de persoane. Una dintre ele, o infirmiera a fost confirmata pozitiv, iar restul au primit rezultate negative.  Urmeaza sa mai fie testate încă 20 de salariati din aceeasi sectie.

  Este posibil ca aceeasi masura sa fie luata pentru tot persoanlul  medical al spitalului, dacă Direcţia de Sănătate Publica va considera că este necesar.  Unitatea medicală a achizitionat 2000 de teste şi are echipamentele de protecţie necesare pentru cadrele medicale.

  Menţionăm că în urmă cu o săptămână de zile alte cinci cadre medicale din care 3 medici şi o asistentă de la Compartimentul de Primiri Urgente precum şi un salariat din aparatul administrativ au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus şi se afla în tratament la Spitalul de Boli infecţioase din Iaşi.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Spitalul CF Paşcani, pregătiri pentru a primi bolnavi COVID

  Spitalul CF din Paşcani ar urma să devină suport COVID pentru primirea şi îngrijirea pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu noul coronavirus. În cursul...

  Opinii