18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Secretarul Zuzan, trei ani de puşcărie pentru abuz in serviciu

Secretarul suspendat al Primăriei Municipiului Paşcani a fost condamnat pentru abuz in serviciu, în “dosarul Agrocomplex”. În cursul zilei de ieri magistraţii Înaltei Curţi de de Casaţie şi Justiei au hotărât ca Mircea Zuzan să primească o pedeapsă de 3 ani de zile de închisoare cu suspendare. De asemenea secretara lui, a fost condamnată la un an de puşcărie cu suspendare. În acelaşi dosar a mai fost condamnată şi fosta contabila Daniela Marcovschi, la 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei în urma semnării unui acord de recunoaştere a pedepsei, pentru fals material în înscrisuri oficiale.
Menţionăm că toţi ceilalţi inculpati din dosarul Agrocomplex au fost achitaţi pentru faptele de corupţie de care au fost acuzaţi. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată de procurorii DNA. Deocamdată nu se ştie dacă judecătorii au reţinut vreun prejudiciu şi în sarcina cui.

Totul a pornit în urma unei reclamaţii făcută de fostul primar Grigore Craciunescu în timpul campaniei electorale din 2012 împotriva contracandidatului sau Dumitru Pantazi. Obiectul plângerii a fost o datorie a societăţii Agrocomplex SA Paşcani anulată prin vot de consilierii păşcăneni din mandatul 2004 – 2008.

Hotărârea a fost atacată de prefectul judeţului pe motiv că nu era vorba de o datorie fiscală ci de una comercială însă nu a mai fost repusă la plată pe timpul administraţiei Craciunescu. Fostul primar, cel care trebuia să se ocupe de încasarea banilor, a făcut un denunţ, exact în campania electorală. Majorările şi penalităţile au urcat până la peste 2 milioane de lei dar o parte dintre ele sunt deja prescrise.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow