13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Secretarul Zuzan, plângere la DNA pentru mită şi alte ilegalităţi

Secretarul Primăriei Paşcani, Mircea Zuzan, a fost reclamat la DNA pentru luare de mita, trafic de influenţa, abuz în serviciu şi conflict de interese. Alături de el se afla şi şeful Poliţiei Locale Paşcani, Vasilică Avasiloaei. Plângerea a fost făcută de o casă de avocatură din Bucureşti, în numele operatorului ieşean Apa Vital Iaşi. Pe numele celor doi a mai fost înaintată o plangere penală la Parchetul din Paşcani în urma incidentelor dintre reprezentanţii societăţii şi cei ai administratiei locale pe tema întreruperii furnizării apei la blocurile unde locatarii au refuzat să încheie contracte. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii operatorului ieşean dar au refuzat să dea mai multe multe amănunte pe motiv ca avocaţii se ocupă de acest dosar.
Secretarul Primăriei este suspectat că ar fi sabotat prin demersurile sale administrative, activitatea societăţii Apa Vital la Paşcani. De asemenea şeful Politiei Locale a fost reclamat pentru că i-a împiedicat pe salariaţii operatorului ieşean să debranşeze blocurile de la reţeaua de apă, acolo unde locatarii au refuzat să încheie contracte de furnizare.

În plângerea de la DNA apare şi site-ul de ştiri newspascani.com pentru că “a publicat articole prin care a incitat populaţia împotriva angajaţilor instituţiei”. Patronul site-ului, Răzvan Grecu, i-a îndemnat pe locatarii de la bloc, fără contracte incheiate, să nu îşi achite consumurile la apă pe motiv că este un cadou de la Moş Crăciun, apoi pentru că ar fi scutiţi de o ordonanţă de urgenţă. În realitate cei care au consumat apă, cu sau fără contract, trebuie să îşi achite datoriile iar ordonanţa nr 34 din 2014 nu se aplică în acesta situaţie, conform precizărilor făcute de Protecţia Consumatorului.

Menţionăm că secretarul Primăriei, Mircea Zuzan, a făcut parte din conducerea societăţii de apă şi canal din Paşcani până în luna iunie 2014. Conform ultimei sale declaraţii de avere el a încasat de la Prest Serv Apa SA, 8675 de lei indemnizaţie de conducere.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow