20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

Secretarul Primariei Pascani lauda si critica in acelasi timp Serviciul Public de Evidenta Persoanelor

Ultimele știri

In cadrul Sedintei de Consiliu Local de ieri, 29 noiembrie, consilierul juridic Elena Jitaru, a prezentat un raport privind activitatile desfasurate de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Persoanelor Pascani in perioada 1 ianuarie 2012 – 31 octombrie 2012.

In perioada mentionata, la starea civila s-au inregistrat 870 acte de nastere, 226 acte de casatorie, 467 acte de deces si s-au eliberat 1693 certificate de nastere dintre care 823 la cerere, 314 certificate de casatorie, 550 certificate de deces si 40 de cereri pentru deschiderea procedurii succesorale.

Pentru desfasurarea in conditii optime a activitatii serviciului, angajatii au solicitat consilierilor mutarea celor doua compartimente: starea civila si evidenta in acelasi spatiu. Tot ei au solicitat completarea schemei de personal a Biroului de Evidenta tinand cont de faptul ca un angajat s-a pensionat in luna martie a acestui an.

Secretarul Primariei, Mircea Zuzan a spus ca toate evaluorile efectuate de catre Directia Judeteana si Ministerul de Interne au aprecieri pozitive legate de activitatea celor doua servicii. Tot el a recomandat angajatilor de la Evidenta Populatiei sa identifice toate persoanele care nu detin carti de identitate, dand si un exemplu al unei persoane ce nu detine un astfel de document de 11 ani de zile.

Secretarul a amenintat angajatii cu anchete administrative si cu sanctiuni in cazul in care acestia nu vor respecta sarcinile de lucru.

In final, primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi a spus ca aceste servicii vor fi mutate in cladirea fostei Primarii, iar oficierea casatoriilor se va face tot la sediul Primariei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI