More

  Secretarul Mircea Zuzan a fost suspendat , pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

  Array

  Municipiul Paşcani a scăpat de secretarul Primăriei, Mircea Zuzan. El este suspendat, de drept, din funcţie după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru acte de corupţie. Conform legii pe toată perioada procesului el nu îşi mai poate exercita atribuţiile de serviciu şi trebuie înlocuit din funcţie la dispoziţia primarului. În locul său ar urma să vină unul dintre juriştii Primăriei Paşcani, Roxana Novac sau Paul Apostol sau dacă nu postul poate fi scos la concurs pe perioadă determinată. Fostul secretar va fi judecat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, participaţie improprie la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave și instigare la fals intelectual. Mai exact el l-ar fi minţit pe fostul primar Neculai Răţoi şi nu a trimis actele către Finanţele Locale pentru repunerea în plata a datoriei societăţii Agrocomplex.
  ,,La data de 31 octombrie 2007, inculpatul Zuzan Mircea, în calitate de Secretar al Consiliului Local al Municipiului Paşcani, în şedinţa Consiliul Local, cu intenţie, a indus în eroare pe inculpatul Răţoi Neculai (ordonator principal de credite şi funcționar însărcinat cu urmărirea veniturilor unităţii administrativ teritoriale pe care o reprezenta), informându-l că a notificat Serviciul Finanţe Publice Locale (dar şi Serviciul Financiar, Buget, Contabilitate) cu privire la suspendarea de drept a dispoziţiilor cuprinse în hotărârea din data de 19.09.2007, deşi nu a făcut acest lucru.
  În acest mod, l-a determinat pe inculpatul Răţoi Neculai să nu dispună măsuri de urmărire a veniturilor pe care bugetul local al Municipiului Paşcani trebuia să le realizeze în baza contractului încheiat cu SC Agrocomplex Lunca Paşcani SĂ.
  Urmare a faptului că inculpatul Zuzan Mircea nu a notificat Serviciul Finanțe Publice Locale cu privire la această situație de fapt, nu au fost dispuse măsuri de repunere pe rol și de urmărire a debitului respectiv, iar la data de 08.09.2011 s-a împlinit termenul de prescripţie a dreptului la acţiune pe care îl avea Consiliul Local al Municipiului Pașcani față de debitorul SC Agrocomplex Lunca Paşcani SA…” se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

  În funcţie de hotărârea judecătorilor Mircea Zuzan poate reveni în funcţie dacă va fi găsit vinovat sau va fi demis în urma unei hotărâri definitivă de condamnare. Conform unor surse în această perioadă el ar urma să ocupe funcţia de director administrativ al Primăriei Paşcani.

  Menţionăm aceeaşi soartă o au şi ceilalţi funcţionari din Primăria Paşcani, trimişi în judecată de DNA. Printre ei se afla, Dumitru Damian, funcţionar în cadrul aceleiaşi instituţii, Silvia Postolachi, şi Vasile Prisecaru, de la Patrimoniu respectiv Serviciul Agricol precum şi Monica Oneata şi contabila Daniela Marcovschi.
  Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI