17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Secretarul Mircea Zuzan a fost suspendat din funcţie, pentru acte de corupţie

La peste o luna de zile de când procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru acte de coruptie, secretarul Primăriei Paşcani, Mircea Zuzan, a fost suspendat din funcţie. În cursul zilei de astăzi dispoziţia a fost semnată de primar, dar actul administrativ va intra în vigoare abia de lunea viitoare. Odată cu el au fost suspendaţi şi alţi trei funcţionari din Primăria Paşcani, implicaţi în dosarul Agrocomplex: Silvia Postolache, Vasile Prisecaru si Nicoleta Negrescu. După finalizarea procesului, ei pot reveni în funcţii, dacă nu vor fi găsiţi vinovaţi. Dispoziţiile de suspendare ar urma să fie contestate, conform unor surse neoficiale.
Deocamdată nu se ştie cine va prelua funcţia de secretar al Primăriei. Este foarte probabil că locul vacant să fie ocupat de juristul Adrian Hariga, şeful Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul aceleiaşi instituţii, la solicitarea primarului. Mai mult Mircea Zuzan ar urma să fie numit în funcţia de director administrativ.

Menţionăm că pe 25 iunie procurorii DNA au finalizat rechizitoriul şi au trimis în judecată 32 de persoane în dosarul Agrocomplex. Alături de fostul primar, Neculai Răţoi şi foştii consilieri locali din mandatul 2004-2008 este şi secretarul Mircea Zuzan care va fi judecat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, participaţie improprie la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave și instigare la fals intelectual. Mai exact el l-ar fi minţit pe fostul primar Neculai Răţoi şi nu a trimis actele către Finanţele Locale pentru repunerea în plata a datoriei societăţii Agrocomplex.
Menţionăm aceeaşi soartă o au şi ceilalţi funcţionari din Primăria Paşcani, trimişi în judecată de DNA. Printre ei se afla, Dumitru Damian, funcţionar în cadrul aceleiaşi instituţii, Silvia Postolachi, şi Vasile Prisecaru, de la Patrimoniu respectiv Serviciul Agricol precum şi Monica Oneata şi contabila Daniela Marcovschi.

Alte articole