More

  Seceta scumpeşte branza in pietele pascanene

  Array

  Din cauza secetei care a compromis producţiile de grâu, porumb şi lucernă, preţul nutreţului pentru animale s-a dublat. Din acest motiv, spun fermierii, românii vor găsi în galantare carne, brânzeturi şi lapte mai scumpe cu cel puţin 20 de procente.

  În ultima lună preţul nutreţului pentru animale s-a dublat iar producătorii oferă şi explicaţia: din cauza secetei, producţiile de grâu, porumb şi lucernă au fost compromise.

  Pentru că animalele au dat tot mai puţin lapte, in perioada de vreme calda, producătorii spun că nu mai pot ţine de preţ.  Însă nimeni nu afirmă că va ieftini brânza, odată ce vremea va reveni la normal.

  Ciobanii spun că, în alţi ani, obţineau de la oi cantităţi duble de lapte, faţă de perioada curenta, când animalele nu mai au ce să mănânce, din cauza secetei.

   

  Datorita faptului ca, materia lor primă a scăzut la jumătate, ciobanii au crescut deja preţul la brânză, cu pana la 3 lei pe kilogram. In pietele pascanene pretul unui kilogram de cas de vaca ajunge pana la 13 lei, cascaval 21 de lei, cas amestec 17 lei, smantana 12 lei.

   

  Pana in ianuarie e posibil ca preturile sa creasca si pana la 40 %  sau sa nu mai fie deloc.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ministerul Sănătăţii susţine ”ferm” purtarea măştii de protecţie sanitară în timpul orelor de sport în interior

  Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că susţine "ferm" purtarea măştii de protecţie sanitară în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior, menţionând că...

  Cutremurul din 1977 | Se împlinesc 44 ani de la tragedie. Bilanţul sumbru: 35.000 de locuinţe distruse în 56 secunde

  În 4 martie 1977, ţara a fost zguduită de un cutremur puternic ce avea o magnitudine de 7,3. În urma seismului, Capitala României a...

  Soferita linsata de un grup de romi, pe strada Moldovei – VIDEO

  Scandal urias in centrul municipiului Pascani. In acesta seara ,pe strada Moldovei, un grup de cetateni de etnie roma a inconjurat o femeie si...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp