More

  Seceta scumpeşte branza in pietele pascanene

  Array

  Din cauza secetei care a compromis producţiile de grâu, porumb şi lucernă, preţul nutreţului pentru animale s-a dublat. Din acest motiv, spun fermierii, românii vor găsi în galantare carne, brânzeturi şi lapte mai scumpe cu cel puţin 20 de procente.

  În ultima lună preţul nutreţului pentru animale s-a dublat iar producătorii oferă şi explicaţia: din cauza secetei, producţiile de grâu, porumb şi lucernă au fost compromise.

  Pentru că animalele au dat tot mai puţin lapte, in perioada de vreme calda, producătorii spun că nu mai pot ţine de preţ.  Însă nimeni nu afirmă că va ieftini brânza, odată ce vremea va reveni la normal.

  Ciobanii spun că, în alţi ani, obţineau de la oi cantităţi duble de lapte, faţă de perioada curenta, când animalele nu mai au ce să mănânce, din cauza secetei.

   

  Datorita faptului ca, materia lor primă a scăzut la jumătate, ciobanii au crescut deja preţul la brânză, cu pana la 3 lei pe kilogram. In pietele pascanene pretul unui kilogram de cas de vaca ajunge pana la 13 lei, cascaval 21 de lei, cas amestec 17 lei, smantana 12 lei.

   

  Pana in ianuarie e posibil ca preturile sa creasca si pana la 40 %  sau sa nu mai fie deloc.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cuplurile de aur din Moțca vor fi premiate de administratia locală

  Desi traim vremuri grele, cu o pandemie care ne-a schimbat vietile, administratia locala din comuna Motca nu a uitat de cuplurile de aur din...

  Platforme pentru colectarea gunoiului,  fara proiect si autorizatie

  Administratia locala din Pascani a finalizat lucrarile de amenajare a doua platforme pentru colectarea selectiva a gunoiului menajer, in cadrul unui program pilot anuntat...

  Cum vor circula autobuzele de Ziua Nationala

  Operatorul pascanean de transport public local  a anuntat modificari in programul curselor pentru zilele de 30 Noiembrie si 1 decembrie a.c.. Chiar daca sunt...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI