23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

„Seară omagială Eminescu”, la Casa de Cultură. Se vor marca 172 de ani de la nașterea poetului

La sfarsitul acestei saptamani, Casa de Cultura din Pascani ca găzdui mai multe manifestări artistice menite sa marcheze 172 de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Astfel, vineri, începând cu ora 17, pășcănenii sunt așteptați in sala Arcadia a institutiei.
In cadrul evenimentului cultural desfășurat sub egida Seară omagială Eminescu vor încânta publicul membrii trupei de teatru Prometeu al Casei de Cultură, dar si elevii de la Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani si Școala Gimnazială Heleșteni.
“Vineri, 14 ianuarie 2022 vom marca 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Sub  titlul  Seară omagială Eminescu începând cu ora 17.00 , în sala Arcadia vom marca Ziua Națională a Culturii prin versuri, gânduri și cântece închinate marelui poet. Manifestarea este  organizată de Casa Municipală de Cultură ,,Mihail Sadoveanu ” din Pașcani în parteneriat cu Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani , Școala Gimnazială Heleșteni. Își dau concursul membrii trupei de teatru Prometeu al Casei de Cultură, elevi de la  instituțiile de învățământ enumerate împreună cu profesorii coordonatori. Manifestarea va fi moderată de prof. Ionuț Hărățu de la Liceul Teoretic Miron Costin din Pașcani.
     Menționăm faptul că și acest eveniment cultural se va face cu respectarea normelor în vigoare în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid19”, se arata in comunicatul de presa transmis de reprezentanții Casei de Cultura.
Tot in amintirea poetului, Biblioteca Leonard Gavriliu din Pascani va avea deschisa o expoziție cu cele mai cunoscute opere ale poetului, dar si o expoziție de desene pe teme eminesciene, realizate de copiii de la școlile din municipiu in cadrul unor concursuri desfășurate in anii trecuți. Precizam ca lucrările vor putea fi văzute in holul bibliotecii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...

Angajări la Casa de Cultură Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow