17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Se vor transforma penalii ieșeni în parlamentari? Jocuri de culise în partide

La PSD, situaţia este complicată: sunt amatori de locuri în parlament chiar dacă au fost condamnaţi şi de două ori definitiv.

Principalele partide politice au intrat pe ultima sută de metri cu definitivarea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare. PSD şi PNL au probleme în întocmirea acestora, după ce unii candidaţi care s-au înscris au probleme penale sau aduc prejudicii de imagine partidelor. Po­trivit şefilor celor două filiale, listele ar urma să fie finalizate la mijlocul acestei săptămâni.

În cazul social-democraţilor, listele de candidaţi ar putea fi validate în cursul zilei de miercuri, într-o şedinţă a conducerii centrale. Deocamdată, PSD Iaşi a trimis către Bucureşti o listă cu 21 de nume, 16 la Camera Deputaţilor şi 5 la Senat.

Dintre aceştia, cel puţin patru sunt cu probleme penale sau de imagine: Sorin Lazăr (condamnat la închisoare cu suspendare), Florin Constanti­nescu (trimis în judecată), Romeo Olteanu (fost prefect prins băut la volan şi implicat într-un accident) şi Sorin Iacoban (a asociat o imagine de tip nazist cu Klaus Iohannis în campania prezidenţială din 2014).

Odată cu declinarea invitaţiei de a candida de către Norina Forna, PSD a rămas cu doar doi candidaţi la Senat (din 5 posibili), respectiv Florin Boca şi Victorel Lupu. În timp ce primul are la rândul lui pro­bleme de imagine din cauza afacerilor imobiliare pe care le derulează, fiind în acelaşi timp şef al Comisiei de urbanism a Consiliului Local, al doilea şi-a depus candidatura şi pentru Camera Deputaţilor.

În acest context, preşedintele PSD Iaşi, Mihai Chirica, a declarat ieri că listele vor fi finalizate până miercuri.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow