4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Se va mai organiza Ziua Satului Miroslovești în acest an? Autoritățile locale așteaptă clarificări de la județ

Se apropie „sezonul” sarbatorilor din comunele aflate in apropierea municipiului Pascani. Daca anul trecut, pandemia a anulat toate spectacolele si distractia din sate, in acest an, administratiile locale incearca, timid, sa organizeze ceva. In Miroslovesti, la ultima sedinta de Consiliu Local s-a discutat despre posibilitatea organizarii Zilei Satului, ce are loc, de regula, pe 20 iunie, de Rusalii.

Primarul comunei, Costel Cojocaru, a precizat ca in ultima perioada primeste tot mai multe intrebari de la tineri daca se mai organizeaza aceasta sarbatoare. Din acest motiv, a propus un proiect de hotarare pentru stabilirea unei sume pentru acest eveniment si daca regulile sanitare vor permite astfel de activitati, sarbatoarea ar putea avea loc.

Dupa 1 iunie, termen anuntat de autoritatile statului pentru o noua etapa de relaxare a restrictiilor, administratia locala din Miroslovesti va cere informatii clare de la Prefectura si Directia de Sanatate Publica Iasi, cu privire la conditiile in care ar putea organiza Ziua Satului. Suma ce va fi alocata din bugetul local este de circa 60.000 de lei.

In editiile anterioare, in cadrul acestei sarbatori avea loc un program artistic cu nume cunoscute din industria muzicii, dar si cu talente locale, premierea elevilor cu rezultate scolare bune, dar si a cuplurilor de aur. Totodata, in sat se amenaja si un parc de distractii, cu iujuri si tarabe.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow