22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Se strâng fructe și legume în școli pentru a fi donate celor aflați în nevoie

Se strâng fructe și legume în școli pentru a fi donate celor aflați în nevoie

Roade bogate toamna are. Și în acest an, elevii și profesorii cu suflet mare strâng fructe și legume ca mai apoi să fie donate familiilor cu venituri mici. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

De exemplu, la Liceul Economic “Nicolae Iorga” din Pașcani învață aproape 700 de elevi, de la clasa zero până la cei din ultimul an de studiu. Ei s-au mobilizat iar pe parcursul acestei săptămâni, 14 – 18 noiembrie, vor aduce la școală fructe și legume dar și produse de bază în alimentație. Trei profesori sunt coordonatorii acestei acțiuni din școală. Este vorba despre Alina Ipate, Ema Radu și Maria Osoianu. Pe lângă ei și doi adolescenți care au mers în fiecare clasă din școală și au vorbit colegilor despre importanța acestui proiect. Este vorba despre Ștefania și Gabriel. Parteneri la activități de acest gen mai sunt și preoții din oraș.

Scopul acestei campanii este de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. 

La campania de anul trecut s-au implicat mii de elevi și profesori iar produsele strânse au fost o bucurie pentru cei defavorizați dat fiind că s-au adunat 15 mii kg de fructe și legume, dar și sute de produse bază în alimentație.

„În judeţul Iaşi s-au implicat  peste 80 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 8.299 de elevi şi preşcolari, precum și 866 de cadre didactice. Au beneficiat de rezultatele campaniei 4.368 de  elevi şi persoane defavorizate din județul Iași. Donațiile au constat în: legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 15.000 kilograme, 410  kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase,  orez, zahăr, 360 l ulei, 233 borcane cu zacuscă, compot, dulceaţă şi gem,miere, 233 pachete cu  dulciuri , sume de bani. Beneficiarii au fost persoane din categorii defavorizate: elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială.” a spus coordonatoarea proiectului, inspectorul ISJ Gabriela Raus.

Tot la Liceul Economic „Nicolae Iorga” profesorii și elevii desfășoară de ani buni acțiuni de acest gen.

Și profesorul de limba engleză, Roxana Gavril învață elevii să dăruiască. Acțiunea organizată de cadrul didactic poartă numele de Ziua recunoștinței.

Proiectul ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate” se derulează la nivel județean promovat prin Strategia Națională de Acțiune Comunitară, iar în acest an și-au anunțat participarea peste o sută de unități de învățământ din județul Iași. Campania se află în acest an la cea de-a 7 a ediție.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow